Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Pribudnú nové ihriská či športová výbava: Týchto šesť žilinských škôl sa môže tešiť

Mestu sa podarilo získať prostriedky na výstavbu nového ihriska, rekonštrukciu ai nákup športových pomôcok. Podmienky pre šport by sa mali zlepšiť v týchto školách...

Ilustračný obrázok k článku Pribudnú nové ihriská či športová výbava: Týchto šesť žilinských škôl sa môže tešiť
Zdroj: Mesto Žilina

Výstavba nového multifunkčného ihriska či nákup športovej výbavy a pomôcok. Žilinskí žiaci budú mať zase o niečo lepšie podmienky pre športové aktivity. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Nové moderné viacúčelové ihrisko s umelým trávnikom vyrastie pri Základnej škole s materskou školou sv. Gorazda na sídlisku Vlčince. Mesto naň získalo dotáciu vo výške 37 500 eur z Úradu vlády prostredníctvom programu Podpora rozvoja športu. „Boli sme úspešní s troma žiadosťami o finančnú podporu v rámci tohto programu. Dovedna sa nám podarilo získať 53 500 eur na projekty zamerané na výstavbu, údržbu a využitie multifunkčných ihrísk a nákupu športovej výbavy,“ potvrdil Milan Lipka, vedúci odboru projektov EÚ Mestského úradu v Žiline.

„Okrem vybudovania nového športoviska sa v Žiline vďaka týmto financiám vymení umelý trávnik na multifunkčnom ihrisku pri Základnej škole s materskou Dolná Trnovská v Trnovom a deti zo Základnej školy Karpatská budú mať k dispozícii novú športovú výbavu, na nákup ktorej získalo mesto podporu vo výške 6 000 eur,“ doplnila Zigová.

Z nových športových pomôcok sa podľa hovorkyne môžu tešiť aj ďalšie základné školy v Žiline. Ako ďalej uviedla, v máji vybralo Národné športové centrum tri žilinské školy, ktorým zabezpečilo športové náradie a náčinie. „Vybrané školy museli spĺňať určité kritéria ako napríklad spolupráca s Národným športovým centrom pri pilotnom testovaní pohybových predpokladov žiakov prvých ročníkov. Rovnako sa prihliadalo na školy, ktoré majú športové zameranie a ktoré sú aktívne v organizovaní športových podujatí. Podmienkam nakoniec vyhoveli Základná škola Martinská, Základná škola V. Javorku a Základná škola s materskou školou v Žiline – Závodí,“ upresnila.

„Našou ambíciou je neustále skvalitňovať podmienky pre rozvoj športu najmä medzi mladými. Pracujeme na modernizácii športovej infraštruktúry, aby sme mohli deťom ponúknuť čo najviac možností zašportovať si, hrať sa a pohybovať na čerstvom vzduchu,“ dodal na záver žilinský primátor Igor Choma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM