Marek Šebeňa Krimi

Pri železničnom nešťastí vyhasol život 41-ročného muža

Smrť 41-ročného muža si dnes krátko pred 18. hodinou vyžiadala tragická kolízia osobného vlaku s osobným motorovým vozidlom na nechránenom železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou pri čerpacej stanici pri výpadovke z Považskej Bystrice smerom

Podľa vyjadrenia príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Považskej Bystrici vlak na priecestí zachytil osobný automobil a po zrážke ho pred sebou tlačil asi 300 metrov.
„Po príchode na miesto nešťastia sme zistili, že vlak sa zrazil so Škodou Felícia s evidenčným číslom okresu Námestovo, ktorú vliekol asi 300 metrov pred sebou. Pomocou hydraulického zariadenia sme osobu, ktorá mala rozsiahle poranenia hlavy, z auta vytiahli,“ povedal pre TASR veliteľ zásahu Vlastimil Červenec z HaZZ Považská Bystrica.
Hasiči vytiahli z automobilu už len mŕtve telo jediného pasažiera v aute – pravdepodobne pracovníka na výstavbe diaľničného úseku Sverepec – Vrtižer.
Podľa slov hovorcu Oblastnej správy Železničnej polície v Žiline Františka Gaža rušňovodič použil rýchlobrzdu a výstražné znamenie, no zrážke už zabrániť nedokázal. Skúška na alkohol bola podľa neho u rušňovodiča, ktorého v službe vystriedali, negatívna. Škody na vlakovej súprave a osobnom automobile budú vyčíslené po skončení vyšetrovania.
Torzo automobilu je stále zakliesnené pod rušňom vlaku a zasahuje aj do druhej koľaje. Vlaková doprava na trase Žilina – Trenčín je v oboch smeroch prerušená, príčiny nešťastia polícia stále vyšetruje.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM