Jozef Legéň Správy

Krvavé napadnutie otca s dcérkou: Medveďovi, ktorý útočil, to chcú spočítať!

Obecné zastupiteľstvo Šútova požiada na októbrovom mimoriadnom zasadnutí Obvodný úrad životného prostredia v Martine o povolený odstrel medveďa v súvislosti s víkendovým napadnutím 32-ročného muža a jeho 11-ročnej dcéry.

Ilustračný obrázok k článku Krvavé napadnutie otca s dcérkou: Medveďovi, ktorý útočil, to chcú spočítať!
Zdroj: Dnes24.sk

Medveď napadol otca s dcérou, keď sa vybrali do lesa na huby a obidvoch previezli na ošetrenie do martinskej nemocnice. „Dcéra by už mala byť doma. Napadnutý muž je zatiaľ v nemocnici. Je to úplne o šťastí. Hubári a poľovníci denne stretávajú medveďov, keď idú do lesa v okolí obce. Ochranári povedali, že ľudia im jedia huby alebo lesné plody, takže preto chodia dole. Teoreticky majú pravdu. Ale je rozdiel, keď je medveďov 50 alebo 200,“ skonštatoval starosta Šútova Ľubomír Maďari.

Zdôraznil, že medvede spôsobujú obyvateľom obce každoročne škody na plotoch, na stromoch, v sadoch. „Nemôžeme robiť žiadne opatrenia. Iba vyzvať ľudí, aby nechodili do lesa. Ale v blízkosti majú polia, záhrady, sadia zemiaky. Takže to môžete obmedziť jedine čiastočným odstrelom. Medveďov je naozaj veľa. Chodili sme sa na ne pozerať. V tom majú ochranári pravdu. Keď je v lese každý deň 300 ľudí, zver nemá kde utekať. Ona ide na druhú stranu a aj tam sú ľudia. Takže je tiež v podstate vyplašená,“ dodal Maďari.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM