Jozef Legéň Rôzne

Prehľad kúpalísk: Za koľko a kde sa v Žiline a okolí osviežite?

Ponúkame vám prehľad kúpalísk v Žiline a okolí, kde môžete stráviť príjemné chvíle relaxu a osvieženia. V horúcich letných dňoch azda každému dobre padne osvieženie v bazéne, alebo rodinná pohoda niekde pod slnečníkom na kúpalisku.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad kúpalísk: Za koľko a kde sa v Žiline a okolí osviežite?

Mestská krytá plaváreň Žilina

Žilinská plaváreň ponúka 3 bazény. Ľudia sa môžu osviežiť v neplaveckom bazéne s toboganom, plaveckom 50-metrovom bazéne, alebo v malom detskom bazéne, ktorý je určený pre deti do troch rokov.

Vonkajšie bazény sú pre verejnosť otvorené v pracovných dňoch od 9:00 do 19:00. Cez prázdniny o hodinu dlhšie. Deti od 6 do 15 rokov zaplatia za celodenný vstup 2,40 eura. Po 16:00 deti zaplatia 1,5 eura. Pre dospelých návštevníkov cena jedného lístka stojí 4 eura, po 16:00 zaplatí návštevník 2,40 eura. Priestor areálu ponúka dostatočne veľa miesta aj na športové aktivity. Množstvo bufetov ponúka široké spektrum jedál. V areály sú aj šmykľavky, detské ihrisko, preliezky a pieskovisko.

Termálne kúpalisko Laura Rajecké Teplice

Kúpalisko v Rajeckých Tepliciach je otvorené denne od 9:00 do 19:00 hodiny od júna až do septembra. K dispozícii je jeden plavecký bazén s teplotou 25 °C a jeden detský s teplotou 32 °C. Areál kúpaliska ponúka množstvo reštaurácii, bufetov. Tí, čo neradi len tak vylihujú na osuške, pre nich je ponúka veľká, návštevníci si môžu zahrať minigolf, plážový volejbal a nohejbal. V celom areály je dostupná WiFi sieť. V pracovných dňoch zaplatíte za celodenný vstup 4 eurá, počas víkendu o euro viac. Po 16: 00 zaplatia návštevníci na vstupnom o euro menej. Deti do 12 rokov majú zľavnené vstupné.

Vzdialenosť zo Žiliny: 15 km

Termálne kúpalisko Stráňavy

Obec Stráňavy nájdete cca 10 km od Žiliny v smere na Martin. I keď sa jedná o menšie kúpalisko, ponúka príjemnú atmosféru pre mladých ako aj rodiny s deťmi. V areály sú dva bazény, 50 metrový plavecký a detský bazén v ktorom sa pohybuje teplota vody v rozmedzí medzi 24 – 26 °C. Počas celého týždňa sa v Stráňavách môžete kúpať od 9:00 do 19:00. Výnimkou sú pracovné dni počas školského roka, kedy je kúpalisko otvorené až od 10:00.

Celodenné vstupné vyjde osoby starie ako 15 rokov na 3 eurá, deti od 6 do 15 rokov zaplatia 1,5 eura. Po 15:00 zaplatíte namiesto 3 eur iba 1,8 eura. V Stráňavách si môžete zahrať plážový volejbal či bedminton. Areál ďalej ponúka bufety a penzión, v ktorom si pochutnáte aj na iných ako fastfoodových jedlách.

Vzdialenosť zo Žiliny: 10 km

Termálne kúpalisko Veronika Rajec

Najväčší výber bazénov nájdete v okolí Žiliny práve v Rajci. Kúpalisko Veronika ponúka až 8 bazénov, medzi nimi aj 50-metrový plavecký. Až do konca júna sú otváracie hodiny v pracovných dňoch od 10:00 do 18:00, počas víkendu je otvorené o hodinu skôr. Počas letných prázdnin sa brány kúpaliska otvárajú cez pracovné dni od 9:30 do 18:00, cez víkendy je to od 9:00 do 19:00.

Cena vstupného sa líši podľa toho, v ktorý deň kúpalisko navštívite. V sobotu a nedeľu zaplatia dospelí 7 eur, deti do 120 cm výšky o euro menej. V pracovné dni je cena vstupného 5, resp. 4 eurá. Po 15:00 je cena lístka vstupného o dve eurá nižšia ako cena celodenného vstupu.
V areály sú dve reštaurácie, kaviarne, koliby, bufety a bar. Pre deti je tu tobogan, šmykľavky, preliezky, pieskovisko. Tí starší a športovo naladení si môžu zahrať minigolf, stolný tenis, volejbal, basketbal

Vzdialenosť zo Žiliny: 21 km

Zdroj: tikzilina.eu

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM