Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Pred nami je zimný žilinský swap: Vymeniť môžete nielen oblečenie...

V poradí tretí žilinský swap sa uskutoční už o pár dní. Tentokrát môžete priniesť nielen oblečenie a obuv.

Ilustračný obrázok k článku Pred nami je zimný žilinský swap: Vymeniť môžete nielen oblečenie...
Zdroj: Swap Žilina

V poradí tretí žilinský Swap sa uskutoční v netradičnom termíne na svojom tradičnom mieste. Čo nového prinesie okrem výmeny oblečenia? To nám prezradil Marián Lemeš, jeden z organizátorov podujatia zo spoločnosti Enjoy life, n. o.

Ako uviedol Lemeš, zimný Swap sa uskutoční v utorok 4. decembra v Novej synagóge v Žiline. Podujatie môžete navštíviť v čase od 16.00 do 20.00 hodiny.

„V rámci nášho tímu oboznámime ľudí, prečo a ako sme začali s projektom Swap a čo nás k tomu viedlo. Súčasťou programu tiež bude módna prehliadka detí, ktoré budú vystupovať v detských veciach od Swap-u. Novinkou zimného Swapu bude oddelená sekcia Cd, ktoré sa budú dať vymieňať. No a opäť nebude chýbať ani detský kútik,“ popísal Lemeš.

Princípom Swapu je výmena oblečenia. Ako ďalej doplnil Lemeš, malo by ísť o kúsky vo výbornom stave. „Také, aké by ste dali svojej najlepšej kamarátke, sestre alebo komukoľvek. Jediným problémom tých vecí je, že sú vám napríklad malé, ale iný problém v tých veciach nie je. Nie sú nijako poškodené. Nie je potrebné nosiť veľké objemy, skôr zopár pekných kúskov priniesť a aj si odniesť,“ uzavrel Marián Lemeš.

Zmyslom Swapu je pomôcť aj charite. Oblečenie, ktoré zostáva putuje na charitu a do nadácií, a to nielen na Slovensku, ale aj do zahraničia.

Foto: iustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM