Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Pre náš okres nabehla výstraha 1. stupňa kvôli sneženiu: Kedy to príde?

Tohtoročná zima nám ešte veľa snehu nepriniesla. Všetko môže zmeniť predpoveď meteorológov. Kedy má zasiahnuť žilinský okres?

Ilustračný obrázok k článku Pre náš okres nabehla výstraha 1. stupňa kvôli sneženiu: Kedy to príde?
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre náš okres výstrahu prvého stupňa, ktorá sa týka sneženia. “V okrese Žilina sa miestami očakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 20 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb),” konštatujú v SHMÚ.

1. stupeň výstrahy pred snežením platí pre náš okres od 2.2.2018 15:00 do 3.2.2018 3:00 hod.

Podľa meteorológov je predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Meteorológovia tiež upozorňujú na tvorbu snehových jazykov a závejov. „V okrese Žilina sa MIESTAMI očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ uvádza SHMÚ.

1. stupeň výstrahy pred tvorbou snehových jazykov a závejov platí pre náš okres od 3.2.2018 12:00 do 4.2.2018 15:00 hod.

Výskyt snehových jazykov a závejov je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM