Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Obrovská tragédia: Pri požiari bytovky v Žiline zahynula žena

Byt na ulici Veľká okružná v Žiline zachvátili plamene, udalosť si vyžiadala ľudský život. Mŕtvu ženu našli hasiči v byte na štvrtom podlaží.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská tragédia: Pri požiari bytovky v Žiline zahynula žena
Zdroj: Policajný zbor SR

Žilinskí hasiči našli v piatok (19. 11.) po likvidácii požiaru v štvorpodlažnej bytovke na ulici Veľká okružná mŕtvu ženu. Informoval o tom riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Jedna obeť

Doplnil, že požiar na najvyššom podlaží objektu hasičom ohlásili pred 13. hodinou. „Na mieste zasahovalo sedem kusov techniky a evakuačný autobus. Požiar lokalizovali o 13.15 hod. a zlikvidovali o 13.25 hod. Mŕtvu ženu našli v byte na štvrtom podlaží,“ dodal Kapusniak.

Požiar bytového domu potvrdila aj polícia. „Na mieste stále zasahujú hasičské jednotky zo Žiliny. Aktuálne zabezpečujeme miesto udalosti a dohliadame na verejný poriadok, ulica je uzatvorená. Po dohasení požiaru budeme vykonávať ďalšie potrebné úkony,“ uviedlo krátko po druhej hodine popoludní Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline.

Rozsiahly požiar zažila Žilina aj pred pár týždňami. 4. novembra vypukol v bytovom dome na sídlisku Hájik rozsiahly požiar, kvôli ktorému neskôr zasadal i krízový štáb mesta. Plamene sa v bytovke v správe mesta rozhoreli na balkóne jedného z podkrovných bytov. Obyvateľov domu včasne evakuovali a udalosť sa zaobišla bez obetí či zranených.

Nájomníci sú v poriadku

Ako ozrejmil hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík, v bytovom dome, kde vznikol požiar, vlastní mesto Žilina sedem bytov. Šesť z nich je v súčasnosti obývaných, jeden neobývaný. Požiar mal vzniknúť v byte na štvrtom podlaží, ktorý susedí s jednoizbovým mestským bytom a obývajú ho štyria nájomníci. Oheň mestský byt nepoškodil, podľa hovorcu sú byt i nájomníci v poriadku.

„Bol som sa osobne ubezpečiť, že všetci naši nájomníci sú v poriadku a ponúknuť pomoc. Pri požiari mala podľa mojich informácii prísť o život staršia pani. Mrzí ma ľudská strata a pozostalým vyjadrujem v mene svojom aj v mene mesta Žilina úprimnú sústrasť,“ reagoval Peter Fiabáne, primátor mesta Žilina.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM