Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Pozor na dopravné obmedzenie: Tunel HORELICA zatvoria na desať dní

Národná diaľničná spoločnosť informovala o plánovanej úplnej uzávere tunela Horelica. Pozrite si, kedy a kadiaľ budete úsek obchádzať.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na dopravné obmedzenie: Tunel HORELICA zatvoria na desať dní
Zdroj: Národná dialničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v auguste na niekoľko dní úplne uzavrie tunel Horelica. Hlavným dôvodom je úprava, výmena a modernizácia vybraných zariadení tunela s dôrazom na zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky za každej dopravnej situácie, aj tej kritickej. Informovala o tom hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Obmedzenie bude trvať od 22:00 hodiny dňa 10. augusta (piatok) do 04:00 hodiny rannej dňa 20. augusta (pondelok).

Počas desiatich dní bude NDS podľa Michalovej pracovať na úprave a doplnení zariadenia tunelového rozhlasu, modernizácii požiarneho núdzového osvetlenia nechránených únikových ciest a nášľapných plôch núdzových východov v tuneli, doplnení a výmene bezpečnostných zariadení na portáloch tunela (zvodidiel a tlmičov nárazu). Opravy sa tiež dočká povrch vozovky cesty I/11A v km 417,400 – 418,825 v celej šírke komunikácie.

Vedenie dopravy

„Počas plnej uzávery tunela Horelica bude doprava vedená ako zvyčajne pred tunelom v smere Čadca, Žilina na malý obchvat Čadce a pokračovať bude po ceste I/11. Kvôli odľahčeniu dopravy na križovatke v Krásne nad Kysucou bude zabezpečené prepojenie cesty I/11A pri motoreste Duo,“ dodala na záver Michalová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM