Soňa Vanovčanová Správy Komunálne voľby

Poznáme mená kandidátov na primátora v Rajci: V hre sú traja muži a jedna žena

Mestská volebná komisia v Rajci zaregistrovala na svojom prvom zasadnutí štyroch uchádzačov o primátorské kreslo. Okrem súčasného primátora sú v hre ďalší traja kandidáti.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená kandidátov na primátora v Rajci: V hre sú traja muži a jedna žena
Foto: Zlatica Gregorová

Mestská volebná komisia v Rajci na svojom prvom zasadnutí zaregistrovala štyroch kandidátov. Informovala o tom zapisovateľka Mestskej volebnej komisie v Rajci Alena Uríková.

Pred oficiálnym termínom odovzdania kandidátnych listín, teda do utorka 11. septembra 2018, oficiálne ohlásili kandidatúru len dvaja z uchádzačov – Milan Lipka a Emanuel Piala. V posledných komunálnych voľbách (2014) sa o kreslo primátora uchádzali traja kandidáti.

Jedinou ženou uchádzajúcou sa o primátorský post v Rajci je dvadsaťdeväťročná právnička Monika Ďurechová, ktorá je kandidátkou Slovenskej národnej strany. Ďalším z kandidátov na hlavu mesta je nezávislý kandidát Milan Lipka (36), ktorý pôsobí na Mestskom úrade v Žiline ako vedúci odboru projektov EÚ. Nezávislú kandidatúru ohlásil aj Emanuel Piala (41), vodič odťahovej služby. O hlasy voličov sa v Rajci bude po siedmykrát uchádzať aj súčasný primátor mestečka Ján Rybárik (53).

Ffoto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM