Hokej

Posila v kabíne vlkov: Pod Dubeň prichádza hráč so skúsenosťami z NHL!

Ďalšou zastávkou českého hokejistu Jaroslava Kristeka v kariére bude MsHK DOXXbet Žilina. Skúsený útočník sa stal v utorok prvou ofenzívnou posilou slovenského extraligistu, ktorý v blízkej dobe plánuje oznámiť príchody ďalších hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Posila v kabíne vlkov: Pod Dubeň prichádza hráč so skúsenosťami z NHL!
Zdroj: TASR

„Očakávame od neho, že potvrdí svoje skúsenosti a bude pre náš tím správnym lídrom,“ povedal pre www.hokejportal.net generálny manažér „vlkov“ Imre Valášek. Tých povedie v budúcom ročníku Jozef Zavadil s asistentom Martinom Gromom. V Žiline budú v priebehu letnej prípravy budovať káder formou „try-outu“, teda výberu skúšaných hráčov na základe výkonnosti na tréningoch a v prípravných dueloch.

Tridsaťštyriročný Kristek pôsobil v uplynulých dvoch rokoch v bieloruskom klube Neman Grodno, na osem zápasov nastúpil aj v KHL za Dinamo Minsk. Predtým obliekal na Slovensku dres Leva Poprad, ktorý sa však po krachu presťahoval spod Tatier do Prahy. Extraligový titul získal v sezóne 2010/2011 s HC Košice, v minulosti obliekal v českej extralige dresy Karlových Varov, Českých Budějovíc či Zlína. Na konte má aj šesť štartov v zámorskej NHL za Buffalo Sabres.

Prečítajte si aj o prípravných zápasoch našich vlkov pred začiatkom novej sezóny.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM