Jozef Milan Krimi

Polícia vyzýva na opatrnosť: Cesta Ružomberok-Žilina je nebezpečná!

V utorok dopoludnia na ceste I/18 za Ružomberkom v smere na obec Hubová spôsobil vodič (38) z Českej republiky dopravnú nehodu, keď narazil do zadnej časti návesu s ťahačom Renault. Policajti zistili, že bol pod vplyvom alkoholu. Sám pri kolízii utrpel ťažké zranenia.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vyzýva na opatrnosť: Cesta Ružomberok-Žilina je nebezpečná!
Foto: Jozef Milan

Okolnosti nehody

Český vodič na nákladnom motorovom vozidle Man z doposiaľ presne nezistených príčin narazil prednou časťou vozidla do zadnej časti návesu s ťahačom Renault. U vodiča vozidla Renault (40) alkohol zistený nebol. „Vodič vozidla Man bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,21 mg/l alkoholu v dychu. Na vozidlách vznikla škoda v predbežnej výške 10.000.-€. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom objasňovania,“ informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.

Vodiča zachraňovali ružomberskí hasiči

Hasiči zraneného vodiča z Man-a vytiahli z kabíny len pomocou hydraulickej techniky a poskytli mu predlekársku pomoc do príjazdu sanitky RZP, do ktorej ho pomohli naložiť.

Výzva ku opatrnosti

V súvislosti so zimným počasím – sneh, mrznúci dážď, poľadovica – je veľmi dôležité, aby sme sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, prispôsobili jazdu situácii v cestnej premávke (znížiť rýchlosť jazdy a zväčšiť vzdialenosť medzi vozidlami), poveternostným podmienkam a svojím schopnostiam. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách aj počas zimného obdobia.

zdroj: krpz zilina/ hazz ruzomberok

Polícia vyzýva na opatrnosť: Cesta Ružomberok - Žilina je nebezpečná
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM