Tomáš Batiz Krimi

Policajti zadržali mladého muža (18): V Čadci mal napádať ženy

Čadčianski policajti zadržali 18-ročného muža, ktorý v Čadci prenasledoval a napádal ženy. Prečítajte si informácie priamo od polície.

Ilustračný obrázok k článku Policajti zadržali mladého muža (18): V Čadci mal napádať ženy
Zdroj: TASR

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová informovala, že naposledy mal 2. marca popoludní prenasledovať 40-ročnú ženu od kultúrneho domu k priechodu pre chodcov oproti obchodnému domu. „Podozrivý mladík mal zozadu na ženu zaútočiť tak, že ju prikrčený chytil v oblasti lýtok. Žena reagovala hlasným krikom, načo útočník upustil od ďalšieho konania a ušiel. Na základe oznámenia ženy vykonala polícia pátranie a do niekoľkých hodín podozrivého mladíka zadržala. Poverený príslušník PZ obvinil 18-ročného Jána z prečinu výtržníctva a spracoval podnet na vzatie do väzby,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

„Iné napadnutie ženy, ktorého sa mal podozrivý dopustiť v tomto roku, vyšetrovala polícia v Čadci vo februári ako podozrenie z výtržníctva. Vec napokon kvalifikovali ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a po zadokumentovaní postúpili na správne konanie,“ dodala Balogová.

Obvinený mladík bol podľa nej už v minulosti za obdobné správanie odsúdený. „Polícia vyzýva ženy, ktoré napadol či obťažoval a trestné oznámenie doposiaľ nepodali, aby tak urobili na obvodnom oddelení polície v Čadci,“ uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM