Jakub Forgács Krimi

Policajti objavili arzenál zbraní a streliva: Počas domovej prehliadky našli granáty aj mínomet!

Tak toto muselo zaskočiť aj mužov zákona. Policajti informovali, že našli hotový arzenál zbraní a streliva: okrem tisícok nábojov aj striel objavili i zbrane a granáty.

Ilustračný obrázok k článku Policajti objavili arzenál zbraní a streliva: Počas domovej prehliadky našli granáty aj mínomet!
Zdroj: Policajný zbor SR

„Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vo štvrtok 6. novembra večer prijalo oznámenie, že v Martine došlo v garáži rodinného domu k výbuchu. Na preverenie oznámenia boli ihneď vyslaní policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Okamžite vykonali opatrenia

Po príchode na miesto sa podľa jeho slov skontaktovali s majiteľom domu (45), ktorý vyšiel z garáže. „Povedal im, že mu niečo buchlo v peci. Policajti v garáži zbadali podozrivé predmety – muníciu, a preto okamžite vykonali opatrenia za účelom ochrany života a zdravia. Na miesto bol privolaný pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline aj odborníci z kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru,“ pokračoval hovorca.

„Pri obhliadke majiteľ rodinného domu dobrovoľne vydal 2 860 rôznych nábojov a striel, výbušky, osvetľovacie rakety aj dlhú guľovú zbraň. Následne bola vykonaná domová prehliadka, pri ktorej policajti zaistili mínomet, guľomet, ručné granáty, delostrelecké strely, míny a náboje, delobuchy, krátke a dlhé guľové zbrane, protitankovú strelu aj rôzne komponenty k strelným zbraniam a strelivu,“ povedal Moravčík so slovami, že zaistené veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu.

Imrich (45) čelí obvineniu

Polícia pri dokumentovaní prípadu intenzívne spolupracovala aj s Okresnou prokuratúrou v Martine. „V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil Imricha (45) zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, pretože bez príslušného povolenia hromadil strelné zbrane, strelivo a výbušniny. Obvinený muž je držiteľom zbrojného preukazu,“ informoval hovorca. Vyšetrovateľ už spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby.

„V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov,“ doplnil Moravčík so slovami, že počas vyšetrovania bude skúmané, či nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty aj iného trestného činu. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Náboje, granáty, aj guľomet... V rodinnom dome zaistila polícia poriadny arzenál
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM