Iveta Hrabovská Rôzne

Po trópoch šoková zmena: Cez víkend mraky, lejak a 18°C

Tri týždne bičovali Slovensko tropické teploty, ktoré dosiahli na niektorých miestach až 40°C. Už dnes ale teplota vzduchu rapídne klesne, v Žiline bude maximálne 18°C!

Posledný pracovný deň bude v Žiline podľa meteorológov v znamení oblakov a dažďu. Ráno bude ešte menej oblakov, no postupne pribudne oblačnosť a dážď. Teplota sa bude pohybovať iba okolo 18°C a fúkať bude slabý vietor.

Sobota daždivá[/size][/co­lor]

Cez víkend sa v okolí Žiline koná veľa akcií pod holým nebom, ktorým počasie pravdepodobne nevyjde. V sobotu bude polooblačno až oblačno, od západu postupne oblačno až zamračené. V noci môže pršať, ale to skôr ojedinele. Cez deň bude na mnohých miestach dážď alebo prehánky. Nočná teplota dosiahne 17 až 12°C, cez deň bude okolo 24°C. Zafúka slabý až mierny premenlivý vietor.

Nedeľa ešte chladnejšia[/si­ze][/color]

V nedeľu bude veľká oblačnosť, na mnohých miestach sa vyskytne občasný dážď alebo prehánky. Popoludní sa oblačnosť ale začne zmenšovať. Ochladí sa o tri stupne a teplota vystúpi na maximálne 21°C.

Potešia sa záhradkári[/si­ze][/color]

Ani nie tak z ochladenia, ale najmä z dažďa sa tešia najmä majitelia polí a záhradiek. Kvôli vysokým teplotám hrozila minimálna úroda. Počas nadchádzajúceho víkendu však pribudne dostatok zrážok a poľnohospodári už nebudú mať hlavy v smútku.

Foto:tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM