Barbara Dallosová Krimi

Policajti si prišli pre lekára priamo do ordinácie: Mal byť OPITÝ, fúkať ale odmietol

Policajti vyrážali po oznámení na linke 158 rovno do zdravotníckeho zariadenia. Dôvodom mal byť tamojší lekár.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si prišli pre lekára priamo do ordinácie: Mal byť OPITÝ, fúkať ale odmietol
Zdroj: pixabay.com

V stredu (19. 1.) popoludní bolo na tiesňovú linku 158 oznámené, že v zdravotníckom zariadení v Čadci ordinuje lekár, ktorý má javiť známky požitia alkoholu. O prípade informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Po oznámení na miesto okamžite vyrazili policajti.

Fúkať nechcel

„Policajti po príchode na miesto vyzvali 69-ročného lekára, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol, ktorú však odmietol. Taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu za účelom zistenia, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Policajti lekárovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ vysvetľuje Moravčík.

V súvislosti s touto udalosťou už podľa mužov zákona lekár čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol prepustený na slobodu so súhlasom prokurátora.

„V predmetnej veci aj naďalej prebieha skrátené vyšetrovanie a sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku,“ uzatvára policajný hovorca s tým, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM