Krimi

Pes žilinských colníkov sa vskutku vyznamenal: Na konte má drogové nálezy!

Žilinskí colníci našli so služobným psom Argom v železničnej preprave, dopravných prostriedkoch a v bare marihuanu a pervitín. Prečítajte si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pes žilinských colníkov sa vskutku vyznamenal: Na konte má drogové nálezy!
Zdroj: TASR

Čuch Arga nesklame ani v prípade, že si majiteľ zabalí drogy do špeciálneho obalu alebo ich schová do hlbokých skrýš. Potvrdilo sa to vo všetkých ôsmich prípadoch, kedy ho colníci zapojili do vyhľadávania nelegálneho tovaru. Aktívne značil miesta vo vlakoch na toalete a v cestovnom kufri, aj vo vozidlách pod sedačkou spolujazdca a v palubnej doske,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Doplnila, že najväčší úlovok mal Argo počas spoločnej akcie s policajtmi v jednom z kysuckých barov. „Úplne zmenil správanie, keď sa priblížil k pánskym toaletám kontrolovaného podniku. Po tom, ako sa dostal dnu, neustále značil miesta v celom priestore. Colníci sa preto zamerali na dôkladnú prehliadku miestnosti. Prvé prekvapenie v podobe plastového vrecka a papierového obalu so sušenou rastlinou ich čakalo v zamaskovanom otvore stropu. Ďalšie objavili v úkryte bočnej steny, kde bola uložená biela kryštalická látka,“ dodala hovorkyňa žilinského CÚ.

Pri inej kontrole podľa nej zacítil pes drogy v kufri, kde bola marihuana zabalená do striebornej fólie a vložená do papierového obalu od toaletnej vody. „Tri osoby prichytené pri preprave marihuany uviedli, že si ju zadovážili z Českej republiky. Ostatní sa k nadobudnutiu tovaru nevyjadrili alebo sa k nemu neprihlásili. Pre dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu si všetky prípady prevzala polícia,“ uzavrela Chríbiková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM