Aktualizované Krimi

Veľký požiar na severe Slovenska: Zasahuje vyše sto hasičov aj vrtuľník

S požiarom rúbaniska bojujú desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Ako stanovisko im slúži neďaleká rekreačná chata.

Ilustračný obrázok k článku Veľký požiar na severe Slovenska: Zasahuje vyše sto hasičov aj vrtuľník
12
Galéria
Zdroj: TASR

AKTUALIZOVANÉ: Hasičom sa podarilo lokalizovať dve z troch ohnísk požiaru rúbaniska v katastri Oščadnice v okrese Čadca. Tretie ohnisko požiaru, ktorý zasiahol plochu s rozlohou približne 20 hektárov, sa nachádza v neprístupnom teréne.

Rozsiahly požiar rúbaniska v katastri Oščadnice, miestnej časti Laliky, v okrese Čadca likviduje už viac ako 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Doplnila, že požiar vypukol v pondelok krátko po 11. hodine a hasičom komplikuje prácu ťažko dostupný terén. ,,Na pomoc s hasením požiaru vyslali vrtuľník Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR a Modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí – skupina STRED," uviedla Križanová.

Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Čadce, Martina a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Krásno nad Kysucou, Oščadnica, Dunajov, Skalité, Raková, Turzovka, Klokočov, Sučany, Stará Bystrica, Turany, Korňa, Kysucký Lieskovec, Staškov, Horný Vadičov, Martin-Priekopa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM