Správy Samospráva Komunálne voľby

Tieto strany podporia kandidatúru Petra Fiabáneho na primátora Žiliny

Nezávislý kandidát na primátora Žiliny Peter Fiabáne získal podporu viacerých politických subjektov. V jesenných voľbách ho podporí sedem politických strán.

Ilustračný obrázok k článku Tieto strany podporia kandidatúru Petra Fiabáneho na primátora Žiliny
Zdroj: TASR

Nezávislého kandidáta na primátora Žiliny Petra Fiabáneho podporí v jesenných komunálnych voľbách hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sloboda a Solidarita (SaS), hnutie Sme rodina, NOVA, Progresívne Slovensko, Občianska konzervatívna strana a Šanca. Informovali o tom vo štvrtok na brífingu v Žiline.

„Robíme ďalší zásadný krok, aby Žilina naplnila svoj potenciál. Vážim si, že strany sa ma rozhodli podporiť ako nezávislého a nadstraníckeho kandidáta. Stotožnili sa s mojimi hodnotami, životným príbehom a mojou predstavou, ako urobiť zo Žiliny krajšie mesto pre život. Podpora takmer celej súčasnej opozície je pre mňa veľkým záväzkom. A zároveň povzbudením, že naše doterajšie úsilie má zmysel,“ povedal Fiabáne.

Podľa poslankyne Národnej rady (NR) SR Jany Kiššovej (SaS) je Fiabáne známy ako poslanec mestského zastupiteľstva (MsZ), ktorý sa dodnes nezdráha upozorňovať na kroky vedenia mesta, ktoré Žiline nepomáhajú. „Zaujalo ma, že tento rok získal ocenenie Via Bona za zodpovedné podnikanie. Schopnosť zodpovedne podnikať dáva výborné predpoklady pre dobré a zodpovedné spravovanie mesta a verejných zdrojov,“ zdôraznila Kiššová.

Predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová podotkla, že ľudský charakter sa prejavuje vtedy, keď treba ísť proti prúdu. „Fiabáne sa ako jeden z mála vzoprel bezohľadným aktivitám bývalého primátora Žiliny Jána Slotu a snažil sa bojovať proti jeho rozhodnutiam, ktoré škodili mestu, ale hlavne jeho obyvateľom. Hlasoval a konal tak, že sa za to nemusí hanbiť. Hovoríme, že potrebujeme obnoviť dôveru ľudí v politikov a tých, čo spravujú štát. V prvom rade musíme začať v regióne a meste. Potrebujeme, aby Žilinu riadil človek, ktorý bude mesto rozvíjať a zveľaďovať. Človek, ktorý bude ľuďom slúžiť a bude mať povesť čestného a charakterného človeka,“ uviedla Remišová.

„Pri podpore kandidátov v komunálnych voľbách máme jediné kritérium. Aby ten človek bol slušný a nemal za sebou žiadne kauzy. Čas a energiu v politike môžete využiť aj na to, aby ste urobili ľuďom život trošku lepší. Keď sme rozmýšľali nad Žilinou, toto kritérium spĺňal jedine Peter Fiabáne. Je človek, ktorý naozaj môže ťahať a všetci sa s ním môžu uviazať na jedno lano. Preto naše hnutie podporuje jeho kandidatúru na primátora Žiliny,“ dodal predseda Sme rodina Boris Kollár.

Nezávislý kandidát na primátora pripomenul, že od začiatku kampane je ochotný prijať akúkoľvek podporu odborníkov či demokratických politických strán. „Ale len ak bude bez neprimeraných podmienok a stotožní sa s našim programom. To sa stalo dnes. Vážim si, že reprezentanti politických strán ma prišli podporiť ako nezávislého a nadstraníckeho kandidáta. Spoločne sme vyslali Žiline veľmi silný signál, že toto mesto chceme a vieme zmeniť,“ uzavrel Fiabáne.

Kandidatúru na primátora Žiliny oficiálne ohlásil aj poslanec Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a žilinského MsZ Martin Kapitulík, ktorý bude nezávislým kandidátom. Súčasný primátor Igor Choma v januári oznámil, že nebude opätovne kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM