Tomáš Batiz Správy

Stovky podujatí v meste a okolí mapuje nové kalendárium

Takmer 600 podujatí rôzneho druhu v meste Ružomberok a blízkom okolí mapuje kalendárium na rok 2019.

Ilustračný obrázok k článku Stovky podujatí v meste a okolí mapuje nové kalendárium
Zdroj: TASR

Propagačný materiál zostavilo počas januára tamojšie informačné centrum v spolupráci s radnicou a ďalšími subjektmi.

„Obsahuje pozvánky a avíza na 582 podujatí, ktoré sa u nás budú konať počas najbližších mesiacov až do konca roka,“ priblížil vedúci informačného centra Milan Kolčák.

Doplnil, že prvé kalendárium vzniklo v roku 2009 ako iniciatíva oddelenia cestovného ruchu a marketingu na ružomberskom mestskom úrade.

Brožúrka, ktorá oproti vlaňajšku nezmenila formát, obsahuje zoznam kultúrnych, športových, výchovných, spoločenských a iných akcií, organizovaných nielen mestom či Kultúrnym domom Andreja Hlinku, ale aj občianskymi združeniami, umeleckými školami, inštitúciami tretieho sektora či inými zoskupeniami, ktoré pôsobia v dolnom Liptove. „Cieľom kalendária je zvýšiť informovanosť širokej verejnosti, ale aj usporiadateľov podujatí. Za desať rokov jeho existencie môžeme tvrdiť, že vďaka nemu sa zvyšuje návštevnosť akcií v našom regióne,“ uviedol Kolčák.

Propagačný materiál vyšiel v náklade 2000 kusov. Záujemcovia si ho môžu bezplatne vyzdvihnúť v Informačnom centre Ružomberok na Bernolákovej 1. V elektronickej podobe sa nachádza na mestskej webovej stránke ruzomberok.sk. Pripravili ho Kultúrny dom Andreja Hlinku a mesto Ružomberok s nákladmi približne 300 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM