Správy Samospráva

Mesto chce tento rok dokončiť bytový dom a spustiť výstavbu ďalších

Mesto Ružomberok plánuje tento rok dokončiť rozostavaný nájomný bytový dom Plavisko 1 a spustiť výstavbu ďalších bytových domov Plavisko 2 a 3.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce tento rok dokončiť bytový dom a spustiť výstavbu ďalších
Zdroj: Mesto Ružomberok

Očakáva sa aj významnejší posun v súvislosti s novou mestskou plavárňou, na ktorú Ružomberčania čakajú niekoľko rokov. Uviedol to ružomberský primátor Igor Čombor.

Inžinierske siete

Ako doplnil, mesto sa chce v tomto roku zamerať na výstavbu inžinierskych sietí na miestach individuálnej bytovej výstavby. Tiež na rekonštrukcie frekventovaných mestských komunikácií.

Šéf ružomberskej radnice pripomenul, že plánovaný chod mesta bol v roku 2021 významným spôsobom ovplyvnený nepredvídateľnými pandemickými okolnosťami. Mnohé plány podľa jeho slov zabrzdila karanténa, podobne ako práce dodávateľov investícií, ktoré boli administratívne pripravené.

Nová parkovacia politika

Vyzdvihol však unikátne riešenie kaskádových hrobových miest, ktoré pomôže zaplnenému mestskému cintorínu. „Spoločne s pracovníkmi úradu sme zabezpečili opravy a rekonštrukcie mnohých komunikácií a chodníkov, čo ocenia obyvatelia najväčších sídlisk. Rozširovali sme aj možnosti mestského parkovania, ktoré budú súčasťou novej mestskej parkovacej politiky,“ vymenoval Čombor.

Z hľadiska sociálnych vecí mesto vlani získalo 489 600 eur na pokrytie výdavkov spojených s opatrovateľskou službou a sociálnymi pracovníkmi. Primátor dodal, že za zmienku popri menších projektoch stoja aj získané zdroje, ktoré mesto použilo na nákup karavanu. Poskytuje v ňom služby mobilného nízkoprahového centra. „Uplynulý rok sme úspešne zvládli pokryť aj sčítanie obyvateľov a domov v čase pandémie, čo bola mimoriadne náročná úloha,“ zhodnotil.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM