Jozef Milan Rôzne

Krádeže a krachujúce rodiny: Poslanci chcú zrušiť hazard

Vo štvrtok sa Mestskom úrade v Ružomberku stretnú poslanecké kluby, aby prerokovali problematiku prevádzkovania hazardných hier a prijali zadanie pre najbližšie rokovanie poslaneckého zboru.

Na ostatnom rokovaní Mestského zastupiteľstva hlavný kontrolór predložil správy o kontrole – odvody z hazardných hier za rok 2011. V diskusii sa ale otvorila zásadná otázka prevádzkovania hazardu na území mesta. Poslanec Martin Alušic navrhol, aby boli hazardné hry zakázané.

[blockquote]„Toto podnikanie prináša veľa závislostí, ktoré spôsobujú ťažké problémy v rodinách, ktorej ochrana je dôležitejšia, ako pár tisíc eur navyše v rozpočte. Všetko je otázka priorít,“ povedal pre našu 24-ku poslanec.[/bloc­kquote] Návrh podporil poslanec Pavel Šípoš, ktorý mal mandát na jeho prezentovanie od celého klubu KDH.// „Tažko budeme vysvetľovať deťom a matke, že plnšia mestská kasa je dôležitejšia ako prežitie jej rodiny,“ vysvetlil poslanec a dodal, že hazard je priamo spojený s kriminalitou, pretože //„ten, kto nemé peniaze na gemblerstvo, začína kradnúť.“

V hre sú desaťtisíce €[/size][/color]

Mesto udeľuje individuálne licencie na prevádzkovanie hazardných hier opakovane každý rok. Na rok 2012 ich bolo vydaných na 51 kusov prístrojov v 16-tich herniach, čo prinieslo do mestskej kasy vyše 72 000 €. Na odvodoch od prevádzkovateľov automatov získalo za minulý rok ďalších viac ako 142 000 €. Niečo vyše osem tisíc eur dostala samospráva od prevádzkovateľov stávkových hier.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM