František Trstenský Rôzne Správy

Americký veľvyslanec priblížil odovzdávanie úradu prezidenta

Študenti Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku (FF KU) diskutovali s americkým veľvyslancom o globálnej politickej scéne, prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ale aj o domácom dianí.

Ilustračný obrázok k článku Americký veľvyslanec priblížil odovzdávanie úradu prezidenta
8
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku

Počas prednášky a diskusie na FF KU vo štvrtok 23. februára sa študentom snažil priblížiť, ako vo Washingtone prebieha výmena prezidentov a čo všetko je s tým spojené.

Vo svojej prednáške sa veľvyslanec Adam Sterling venoval najmä americkej politike a novozvolenému prezidentovi Donaldovi Trumpovi. „Jeho kampaň a politický štýl sú nekonvenčné, ale práve vďaka nim uspel. Dôležitá otázka pre amerických politikov však je, čo sa ľud snažil povedať svojím hlasovaním. Prezident Trump nám ukázal, že veľa vecí, ktoré podľa politológov mali platiť stále, sa menia,“ skonštatoval Sterling.

Po diskusii veľvyslanec absolvoval stretnutie s vedením fakulty a študentmi, ktorí participovali nawww.t2.sk 016 projekte P2P: Challenging Extremism. Spolu s ďalšími zamestnancami ambasády ocenil výstup práce študentov pod názvom Not Indifferent, pričom ho zaujalo posolstvo kampane na sociálnych sieťach a tiež grafické spracovanie.

Americký veľvyslanec si taktiež prezrel priestory Univerzitnej knižnice KU a stretol sa s rektorom KU Mons. prof. Jozefom Jarabom a vedením univerzity.

Adam Sterling pôsobí ako veľvyslanec na Slovensku od augusta 2016. Okrem Bieleho domu pracoval aj na šiestich zahraničných ambasádach – v Holandsku, Azerbajdžane, Izraeli, Kazachstane, Belgicku a Peru.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM