Tomáš Batiz Správy

Zmeny v mikulášskej MHD: Viaceré spoje budú po novom

V Liptovskom Mikuláši dôjde k menším zmenám v Mestskej autobusovej doprave. Niektorým spojom sa zmení čas odchodu.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v mikulášskej MHD: Viaceré spoje budú po novom
Zdroj: Dnes24.sk

Od nedele 2. februára vstúpia do platnosti menšie zmeny v Mestskej autobusovej doprave (MAD) v Liptovskom Mikuláši. Udeje sa tak v rámci mimoriadnej zmeny cestovných poriadkov, ktorú zrealizuje dopravca ARRIVA Liorbus.

  • Linka číslo 1 (Liptovská Ondrašová)

Pri linke číslo 1 z Liptovskej Ondrašovej bude odchod prvého ranného spoja posunutý o 3 minúty skôr na 5:07 hod. Dôvodom je, aby cestujúci stíhali začiatok pracovnej zmeny a zároveň zostali zachované prestupy z prímestských liniek na autobusovej stanici i na zastávke na Hurbanovej ulici.

  • Linka číslo 2 (Stošice)

Zmeny prinášajú snahu zabezpečiť lepšiu dopravu do zamestnania zo Stošíc, oproti terajšiemu stavu bude pridaný jeden spoj. Autobus s odchodom o 6:14 hod zo Stošíc počas dní školského vyučovania bude z Podbrezín pokračovať ako linka číslo 8 (najrýchlejšie spojenie v smere do mesta). Autobus s odchodom o 6:23 hod zo Stošíc počas dní školského vyučovania bude z Podbrezín pokračovať ako linka číslo 7 (cez Nábrežie až do Palúdzky). Počas prázdnin pôjde autobus zo Stošíc o 6:05 hod a zo sídliska Podbreziny bude pokračovať ako linka číslo 10. Spoj o 15:10 hod z Podbrezín do Stošíc bude jazdiť len počas prázdnin.

  • Linka číslo 4 (Ploštín, Iľanovo)

Pri linke číslo 4 do Ploštína a Iľanova sa vráti čas odchodu spoja z autobusovej stanice na 14:35 hod kvôli požiadavkám zamestnancov viacerých firiem.

  • Linka číslo 5 (Demänová, Bodice)

Pri linke číslo 5 do Demänovej a Bodíc bude pridaná do spoja premávajúceho počas dní školského vyučovania zo stanice o 16:15 hod a do spoja s odchodom o 16:50 hod zastávka na Štúrovej ulici pri mestskom úrade. Bude možnosť využiť prestup z ostatných liniek, ktoré zastavujú na susednej Hurbanovej ulici.

  • Linka číslo 13 (akvapark, Liptovská Ondrašová)

Ak využívate linku číslo 13 (akvapark), od 2.2.2020 v nej bude pridaná smere na Podbreziny zastávka na znamenie na Alexyho ulici. Kvôli častým meškaniam spoj, ktorý cez pracovné dni odchádza z Podbrezín o 18:00 hod, pôjde zo zastávky „Liptovská Ondrašová most“ priamo do akvaparku.

V smere z akvaparku na Podbreziny autobus zastaví v Liptovskej Ondrašovej aj na otočke a pri kostole. Cestujúci z tejto mestskej časti sa tak majú možnosť dostať cez centrum mesta a Nábrežie priamo až na Podbreziny.

  • Linka číslo 14 (Kamenné pole)

Pri linke číslo 8 a 14 nastane zmena z prevádzkových dôvodov. Z Podbrezín po novom pôjde cez pracovné dni „osmička“ o 17:00 hod a linka číslo 14 (Kamenné pole) bude jazdiť o 17:20 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM