Tomáš Batiz Správy

Vychoval prvých majstrov sveta: Mikulášan Navrátil získal cenu primátora

Patrí medzi najúznávanejších športovcov v Liptovskom Mikuláši, ktorý priniesli kicbox do nášho mesta. Jeho tvrdú prácu ocenilo aj vedenie mikulášskej radnice.

Ilustračný obrázok k článku Vychoval prvých majstrov sveta: Mikulášan Navrátil získal cenu primátora
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Peter Navrátil vychoval prvých majstrov Slovenska, zakladal klub v Liptovskom Mikuláši, ktorý má dnes približne stočlennú základňu. Podieľa sa na organizovaní mnohých turnajov, medzi iným aj Diamonds fight night. „Práve pri príležitosti konania turnaja putovala do rúk Petra Navrátila Cena primátora mesta Liptovský Mikuláš pre kolektív klubu kickboxu za vynikajúcu reprezentáciu doma i v zahraničí,“ skonštatoval Ján Sokolský z vedenia mesta.

V roku 1993 spoluzakladal klub kickboxu v Mikuláši. Kluboví športovci odvtedy pravidelne prinášajú medaily z európskych a zo svetových šampionátov v kickboxe. Členovia Kickbox klubu NVR gym sú rozdelení na deti, juniorov a seniorov.

V Liptovskom Mikuláši organizoval Slovenský pohár či majstrovstvá Slovenska. „Peter Navrátil bol aktívny v Slovenskom zväze kickboxu, v ktorom bol najprv pôsobil ako reprezentačný tréner a neskôr na rôznych funkcionárskych pozíciách. Ako promotér pôsobí v celej Európe, kde dohaduje súboje pre slovenských pretekárov,“ dodal Sokolský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM