Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši súťažia o najkrajšiu vianočnú výzdobu: Centrum už žiari farbami

Liptovský Mikuláš bude aj tento rok dejiskom súťaže o najkrajšiu vianočnú výzdobu. Mikulášske námestie sa už ponorilo do atmosféry Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši súťažia o najkrajšiu vianočnú výzdobu: Centrum už žiari farbami
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

V poradí už druhý ročník s názvom Rozsvieťme si spolu mesto organizuje mesto Liptovský Mikuláš. “V stanovenom termíne je potrebné zaslať jednu fotografiu vianočnej výzdoby (vianočná výzdoba pre podmienky súťaže je len výzdoba okna, balkónu, výkladu),” informuje Soňa Višňovská, vedúca marketingu na mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Súťaž bude prebiehať od 1. decembra až do 31. decembra.

Fotka vianočnej výzdoby

Ako ďalej poznamenala Višňovská, na súťaži sa môžete zúčastniť v kategóriách fyzické, právnické osoby, školy a seniori z mesta a jeho mestských častí. “Súťaže sa môže zúčastniť každý, kto v danom termíne pošle maximálne jednu fotografiu vianočnej výzdoby – okná, balkónu a výkladu predajne,” doplnil Ján Sokolský z mikulášskej radnice.

Hra farieb a svetla

Vianočná výzdoba v uliciach Liptovského Mikuláša už žiari niekoľko dní. “Je to hra farieb a svetla. Pri fontáne sú snehové gule s fleš prvkom, nechýbajú trblietajúce sa cencúle či stromy nasvietené girlandami LED diód na južnom priečelí župného domu,“ priblížil primátor Ján Blcháč.

“Na Námestí osloboditeľov je aj tento rok postava Mikuláša, pri ktorej si ľudia môžu spraviť spomienkovú fotografiu,” skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Kategória 1 – Fyzické osoby

  • Rodinné domy
  • Paneláky

Kategória 2 – Právnické osoby

  • Podniky
  • Podniky v pešej zóne

Kategória 3 – Školstvo

  • materské školy
  • základné školy
  • stredné školy

Kategória IV – Seniori

  • kluby dôchodcov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM