Tomáš Batiz Správy

Telocvičňu pri ZŠ A. Stodolu čaká rekonštrukcia: Čo sa bude inovovať?

Telocvičňu pri Základnej škole (ZŠ) Dr. Aurela Stodolu v Liptovskom Mikuláši budú počas leta rekonštruovať. Prečítajte si bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Telocvičňu pri ZŠ A. Stodolu čaká rekonštrukcia: Čo sa bude inovovať?
Zdroj: TASR

Radnica získala na obnovu 124.000 eur z eurofondov, spoluúčasť mesta predstavuje desať percent. „Správnym načasovaním sa vyhneme obmedzeniu vyučovacieho procesu. Za 40 rokov sa značne opotrebovali všetky priestory telocvične, najmä šatne a sociálne zariadenia, tiež zateká strecha," povedal vedúci odboru školstva na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši Ján Hucík.

Ako uvádza radnica, za získané financie zrekonštruujú cvičebný priestor, náraďovňu, osvetlenie, strechu, vykurovanie, sociálne zariadenia a pribudne aj bezbariérový prístup.

Telocvičňu využíva 170 detí z danej školy. Chodia tam však cvičiť aj deti z iných škôl. „Mimo vyučovania slúži aj pre Centrum voľného času, záujmové krúžky, iné školy, ale aj pre rôzne kluby a záujmové združenia," priblížila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Radnica prostredníctvom odboru školstva tiež pracuje na príprave na bezplatné stravovanie žiakov v základných a materských školách (MŠ). „Do septembra dokončíme rekonštrukciu kuchýň vrátane doplnenia prevádzkových strojov v ZŠ s MŠ Okoličianska a v MŠ Nábrežie Dr. Aurela Stodolu. V MŠ Agátová pribudne technologické zariadenie," uviedla hovorkyňa mesta s tým, že na tieto akcie je schválený rozpočet 275.000 eur.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM