Tomáš Batiz Správy

Rozžiarené centrum mesta: V Mikuláši rozsvietia vianočnú výzdobu

Počas prvého decembrového týždňa rozsvietia vianočnú výzdobu v centre Liptovského Mikuláša. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Rozžiarené centrum mesta: V Mikuláši rozsvietia vianočnú výzdobu
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Atmosféra Vianoc už pomaly doľahla aj do Liptovského Mikuláša. Radnica mesta má v pláne už čoskoro rozsvietiť vianočnú výzdobu, ktorá rozžiari metropolu Liptova. “Rozsvietenie stromčeka a aj ostatnej vianočnej výzdoby bude v rámci otvorenia Mikulášskeho jarmoku v piatok 2. decembra o 16:00,” skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Hra farieb a svetla

Celá výzdoba počas zimných dní prešla ešte minulý rok rozsiahlou investíciou za 20 000 eur. „Bude to hra farieb a svetla. Pri fontáne pribudnú snehové gule s fleš prvkom, nebudú chýbať trblietajúce sa cencúle či stromy nasvietené girlandami LED diód na južnom priečelí župného domu,“ priblížil primátor Ján Blcháč.

“Na Námestí osloboditeľov je aj tento rok postava Mikuláša, pri ktorej si ľudia môžu spraviť spomienkovú fotografiu,” skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Vyzdobia aj mestské časti

Pre tento rok vyhradila radnica v Liptovskom Mikuláši podstatne menej financií na výzdobu v porovnaní s minulým rokom. “Tento rok sme vyhradili v rozpočte 4000 eur na montáž a údržbu vianočnej výzdoby, nakoľko mesto v minulom roku kúpilo novú. V rozpočte na budúci rok je v pláne zakúpenie ďalšej vianočnej výzdoby, ktorú plánujeme doplniť do ďalších mestských častí,” povedal Gabriel Lengyel, vedúci odboru dopravy a životného prostredia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM