Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia kulturáku v Mikuláši: Návštevníkov privíta nová vstupná hala

Návštevníkov kina a klubovej sály hlavného Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši po novom privíta zmodernizovaná vstupná hala.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia kulturáku v Mikuláši: Návštevníkov privíta nová vstupná hala
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Tohtoročná renovácia priestorov prispela k zníženiu energetickej náročnosti budovy. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

„Okrem zvýšenia estetického komfortu v tomto roku nadviazali na práce z minulého roka, ktoré spočívali vo vynovení svetelnej réžie

LED technológiou, doplnení scénického osvetlenia v klubovej sále a vo výmene vnútorných dverí vstupu,“ priblížila.

Počas tohto roka v budove presklili vstup do klubovej sály, čím znížili straty vykurovania priestorov. Zároveň presklili priestory balkóna, ktorý sa nachádza na južnej strane domu kultúry. „V treťom štvrťroku sme doplnili scénické osvetlenie a namontovali bezpečnostné kamery. Do konca roka plánujeme opraviť umelecké dielo Hra od akademického maliara Pavla Gromnicu pod jeho autorským dozorom,“ vymenoval riaditeľ Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši René Devečka.

Dodal, že v tomto roku obnovili toalety pre účinkujúcich na druhom poschodí a zrekonštruovali aj stmievacie osvetlenie veľkej sály. Celkovo tak investovali 90.000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM