Tomáš Batiz Správy

Problamtické parkovanie na Podbrezinách: Mesto prišlo s riešením

Riešením problematického parkovania na sídlisku Podbreziny by mohol byť parkovací dom.

Ilustračný obrázok k článku Problamtické parkovanie na Podbrezinách: Mesto prišlo s riešením
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč ešte pred pár dňami pozval konkrétnych obyvateľov bytovky Ul. Jefremovská 613 z Podbrezín, ktorí sa podľa slov Viktórie Čapčíkovej, hovorkyne mesta, na neho 10. januára obrátili mailom vo veci plánovanej výstavby parkovacieho domu.

„Je tu totiž bezmála 1000 bytov, parkovacích miest však len 414 a už len 173 je možné dostavať. Keďže chceme dosiahnuť stav jedna k jednej, teda jedno parkovacie miesto na jeden byt, pripravili sme pre obyvateľov západných Podbrezín riešenie, ktorého realizácia bude závisieť od ich rozhodnutia,“ konštatuje Ján Blcháš, primátor Liptovského Mikuláša.

Investorom by nebolo mesto

Podľa šéfa mikulášskej radnice je víziou riešenia výstavba parkovacieho domu na mieste, kde pôvodne mala byť škola. „Investorom by však nebolo mesto, ale skupina investorov – budúcich majiteľov, alebo investor, ktorý bude miesta predávať či prenajímať. Je na samotných obyvateľoch tejto časti Podbrezín či prijmú túto víziu o problematike parkovania,“ do­dal.

Projekt je v začiatkoch

S víziou nového parkovacieho domu prišlo mesto už v máji 2017. Vtedy sa uvažovalo, že jeho výstavba sa zaradí do mestského rozpočtu pre rok 2018, no napokon tomu tak nebolo. Situácia ohľadne celého projektu je iba na začiatku. „Zatiaľ sme vo fáze spracovávania projektu,“ upresnil Gabriel Lengyel z dopravného oddelenia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Foto: Vyzualizácia parkovacieho domu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM