Kultúra

Mesto Liptovský Mikuláš zháňa peniaze: Chce rekonštruovať kultúrne inštitúcie

Do prác na viacerých inštitúciách sa chce mesto pustiť z externých peňazí. Tie by tak potom návštevníkom mohli ponúknuť aj niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Liptovský Mikuláš zháňa peniaze: Chce rekonštruovať kultúrne inštitúcie
Zdroj: pixabay.com

Rekonštrukcie viacerých kultúrnych inštitúcií v Liptovskom Mikuláši chce mesto zabezpečiť z externých zdrojov. Renovácie by sa mohli týkať centrálneho domu kultúry, ale aj Múzea Janka Kráľa či kultúrneho domu v mestskej časti Ploštín.

Kongresové centrum v kultúrnom dome

„Zástupcovia domu kultúry predložia žiadosť o nenávratné eurofondové financie vo výške 200 000 eur. Peniaze potrebujú na zvýšenie kvality poskytovaných služieb a hygienických štandardov v objekte,“ priblížil Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

V kultúrnom dome podľa jeho slov treba zrekonštruovať druhé poschodie. Priestor by mohol slúžiť ako kongresové centrum, ale aj ako priestranstvo pre pohybové a záujmové aktivity. Vo veľkej sále by sa rekonštruoval zvukový systém. V prípade získania financií chce riaditeľ domu kultúry René Devečka zakúpiť turniketové zariadenie a zrekonštruovať toalety.

Ďalšie plány

Mesto tiež žiada o 128 000 eur na renováciu scény a sály Kultúrneho domu v Ploštíne, ale aj nákup dezinfekčného zariadenia.

Z rovnakého programu žiada riaditeľ Múzea Janka Kráľa o 78 000 eur na stavebné úpravy. Získané prostriedky chce mestské múzeum použiť na vytvorenie zážitkovej expozície, ktorá bude prostredníctvom zvukovej stopy sprevádzať návštevníka. „Cez projekt by sa tiež zabezpečila bezbariérovosť objektu a rekonštrukcia toaliet, podláh a stien,“ dodal Sokolský s tým, že v prípade, ak múzeum v žiadosti o eurofondy neuspeje, hotový projekt bude podkladom pre postupnú revitalizáciu objektu z iných zdrojov.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM