Tomáš Batiz Hokej

Liptáci sa udržali v Tipsport lige: Rozhodli o tom víťazstvom v Detve!

Hokejisti Liptovského Mikuláša budú hrať najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž aj v budúcej sezóne. Postarali sa o tom víťazstvom na ľade Detvy.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci sa udržali v Tipsport lige: Rozhodli o tom víťazstvom v Detve!
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Liptovský Mikuláš bude súčasťou Tipsport ligy aj v budúcej sezóne. Liptáci o tom rozhodli pri víťazstve 4:1 na ľade Detvy. Zápas sa ale nevyvíjal pre hostí najlepšie. Už v 10. minúte išla Detva do vedenia zásluhou Škvaridla. Do dvojgólového vedenia sa mohli domáci dostať už po pár sekundách, ale Videlkov únik zlikvidoval Durný. Liptáci vyrovnali až v 16. minúte, keď sa po dlhšom čase strelecky presadil Kabáč.

Gólová druhá tretina

Skóre zápasu sa menilo už po pár minútach druhej časti. V 23. minúte Liptáci využili presilovku zásluhou M. Sukeľa, o pár sekúnd neskôr mieril presne Langhmammer. Pod gólový obrat hokejistov Liptovského Mikuláša sa podpísal v 31. minúte aj mladý Lištiak, ktorý strelou do šibenice prekonal Orčíka v detvianskej bráne. V 42. minúte odolal Durný nepríjemnej strele Fekiača, ale v 50. minúte už inkasoval z hokejky Šimona.

Výsledok si postrážili

V nasledujúcich minútach tretej tretiny Liptáci domácich do výrazných šancí nepustili, navyše v 57. minúte opäť zvýšili svoj náskok, keď puk do prázdnej brány usmernil Ri. Huna. V posledných sekundách diváci ešte zatlieskali pästnej výmene medzi Kabáčom a Simonom.

HC Detva – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)

  • Góly a asistencie: 10. Škvardilo (Sládok, Žilka), 50. Šimon (Říha, Torok) – 16. Kabáč (Šiška, Vybíral), 23. M. Súkeľ (Kriška, Uram), 24. Langhammer (J. Súkeľ), 31. Lištiak (Šiška, Kabáč), 57. Ri. Huna
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Durný (Nagy) – Kadlubiak, Stehlík, Luža, Nádašdi, Šiška, Moravčík, Bagin, Mezovský – J. Súkeľ, Cibák, Langhamer – Kriška, M. Súkeľ, Uram – Lištiak, Kabáč, Vybíral – Ro. Huna, Piatka, Ri. Huna.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM