Tomáš Batiz Hokej

Liptáci sa predstavili v Trenčíne: Dukla však bola nad ich sily

Hokejisti Liptovského Mikuláša neuspeli v zápase 25. kola Tipsport ligy proti Trenčínu.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci sa predstavili v Trenčíne: Dukla však bola nad ich sily
Zdroj: TASR

Trenčania mali do zápasu ideálny vstup. Už po pol minúte chyboval Suchý a po strele Rýgla od modrej čiary vyrazený puk poslal za Hollého chrbát Radivojevič. Dobrý úvod domáci potvrdili v 4. minúte. Varga sa prešmykol popri mantineli, následná Mikulova strela však našla pripraveného brankára Liptákov. V polovici úvodnej tretiny pre problémy s kolenom odstúpil Ölvecký. V 16. minúte už viedla Dukla dvojgólovým rozdielom. Sádecký prenechal puk Bartovičovi. Ten ho posunul ešte na nakorčuľovaného Hecla, ktorý spomedzi kruhov upravil na 2:0. V závere úvodnej tretiny naskočil z trestnej lavice mladík Luhový. Po jeho strele sa odrazený puk dostal k Rýglovi. Ten využil zakrytý výhľad gólmana a trafil horný roh bránky Liptovského Mikuláša – 3:0.

Výborný vstup do druhej tretiny mali hostia. V 22. minúte využil prečíslenie dvoch na jedného presnou strelou Tamáši. O minútu neskôr v presilovej hre trafil ideálne od modrej čiary Nádašdi, keď na jeho pokus nedokázal domáci gólman zareagovať včas. Liptákov mohol už o chvíľu pribrzdiť Radivojevič, ale z dorážky neuspel. Na opačnej strane klziska Kriška neprestrelil Valenta. O chvíľu na to opäť Kríška neprepasíroval puk do siete. Následné minúty nepriniesli zmenu skóre, hoci oba kolektívy na to mali príležitosti počas presilových hier.

Záver tretej časti hry opäť vyšiel hosťom. Po prehranom súboji zostal na kruhu nepokrytý Róbert Huna a pohotovou strelou prekonal Valenta a vyrovnal na 3:3. V závere 43. minúty šiel na štyri minúty na trestnú lavicu Bohunický za hru so zdvihnutou hokejkou. Šancu na zvratl mal po Uramovej prihrávke Uhrík, no nedokázal skórovať. Trenčania oslabenie ustáli a sami uspeli v početnej výhode. V 47. minúte si Hecl nakorčuľoval medzi kruhy a trafil puk presne k žŕdke – 4:3. Vzápätí mohol pridať domácu poistku v podobe piateho gólu Sádecký, no Kislicyn bol na mieste a zasiahol chráničom. V záverečnej desaťminútovke si už Dukla vedenie postrážila. Liptovskému Mikulášu k vyrovnaniu nepomohla ani poldruhaminútová hra bez brankára.

HK Dukla Trenčín – MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)

  • Góly: 1. Radivojevič (Rýgl), 16. Hecl (Bartovič, Sádecký), 20. Rýgl (Luhový), 48. Hecl (Holenda, Valent) – 22. Tamáši (Uram, Nádašdi), 23. Nádašdi (Uram, Košecký), 41. Róbert Huna (Kriška).
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM