Tomáš Batiz Hokej

Liptáci prelomili sériu prehier: Doma zdolali Trenčín, FOTO

Hokejisti Liptovského Mikuláša zvíťazili vo štvrtok v 34. kole Tipsport Ligy doma nad Duklou Trenčín. Mikulášania získali prvé body v decembri.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci prelomili sériu prehier: Doma zdolali Trenčín, FOTO
28
Galéria
Zdroj: Tomáš Batiz

Hostia sa dostali do vedenia v 5. minúte, keď v presilovke Štachovo nahodenie na bránu šikovne tečoval Valach. Liptáci mohli inkasovať aj v 8. minúte, ale brankár Zalivin spoluhráčov pri nájazde podržal. Domáci v 12. minúte využili rýchlo presilovú hru vďaka teču Krišku – 1:1. Trenčín mohol opäť skórovať v 14. minúte, ale nájazd Mikysku zlikvidoval Zalivin. Dukle to už vyšlo v 26. minúte, keď Bezúch v presilovke dorazil puk do siete. Domácim sa podarilo využiť stratu puku Trenčanov v 34. minúte a Piatka predviedol presné zakončenie – 2:2.

V tretej tretine v 50. minúte trafil hosťujúci Alderson tyčku. Dukla pykala v 54. minúte, keď Richard Huna pred bránkou tečoval nahodený puk a ten zapadol za Tomekov chrbát. V závere Trenčín odvolal brankára, ale faul Aldersona mu zmaril nádej na vyrovnanie. Domáci ešte využili presilovku a upravili na konečných 4:2. Tri body tak získal posledný tím tabuľky.

Hk 32 Liptovský Mikuláš – Dukla Trenčín 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

  • Góly: 12. Kriška (Kurali, Kramár), 34. Piatka, 54. Ri. Huna (Mezovský, Droppa), 60. Petran (Piatka, Sukeľ) – 5. Valach (Štach, Bartovič), 26. Bezúch.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM