Tomáš Batiz Správy

Druhý adventný koncert v Mikuláši: Predstavenia remeselníkov a folkloristov

Čakanie na Vianoce spríjemní druhý adventný koncert v Liptovskom Mikuláši. Spríjemnením predvianočnej atmosféry budú vystúpenia remeselníkov a folkloristov.

Ilustračný obrázok k článku Druhý adventný koncert v Mikuláši: Predstavenia remeselníkov a folkloristov
Zdroj: TASR

Obyvateľom Liptovského Mikuláša spríjemní predsviatočné chvíle II. Adventný koncert, ktorý prinesie nielen prezentáciu množstva remeselníkov s tradičnými výrobkami, ale aj ukážku adventných zvykov našich predkov. Podujatie s názvom „Keď sa advent rozhostí, chodia čudnie bytosti“ sa uskutoční v nedeľu 3. decembra na nádvorí Národnej kultúrnej pamiatky Čierny orol. Informovala o tom Michaela Košová z Liptovského kultúrneho strediska (LKS).

Vystúpenie približujúce rozmanité vianočné tradície a zvyklosti predvedú Folklórny súbor Liptáčik a Liptov z Ružomberka a Detský folklórny súboru Ďumbier z Liptovského Mikuláša.

Dlhoročnú tradíciu adventných koncertov v meste založilo LKS v roku 2003. „Vtedy sa uskutočnil jeden vianočný koncert v kostole sv. Mikuláša za skromnej účasti návštevníkov,“ uviedla Košová. Odvtedy sa však myšlienka tohto podujatia rozrástla na cyklus štyroch koncertov a k ich organizátorom pribudlo mesto Liptovský Mikuláš.

Účinkujúci z domáceho regiónu predstavili Liptovskomiku­lášanom svoje umenie v príjemnej predvianočnej atmosfére v kostoloch a priestoroch umeleckých inštitúcií. „Návštevnosť podujatí z roka na rok rástla a v súčasnosti sa už tešia stovkám návštevníkov,“ povedala Košová a doplnila, že v tradícii koncertov pokračujú aj v tomto roku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM