Tomáš Batiz Správy

Cesty a chodníky v Mikuláši dostanú finálnu úpravu: Inovácia sa týka týchto ulíc

V najbližších týždňoch chystá mikulášska radnica viaceré rekonštrukcie ciest a chodníkov. Na ktorých uliciach bude výraznejší pracovných ruch?

Ilustračný obrázok k článku Cesty a chodníky v Mikuláši dostanú finálnu úpravu: Inovácia sa týka týchto ulíc
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Predstavitelia radnice urobili obhliadku prác, ktoré súviseli s rekonštrukciou plynovodov. Práce realizoval minulý rok Slovenský plynárenský priemysel (SPP) v Starom meste. O obhliadke informuje Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

Radniční kontrolovali povrchové úpravy výkopov, ktoré boli v Starom meste realizované v zeleni, v chodníkoch a v miestnych komunikáciách. „Povrchové úpravy chodníkov a ciest po výkopoch urobili v minulom roku ako dočasné tak, aby boli cez zimu chodníky či cesty schodné a zjazdné a zároveň, aby ponechali čas na „sadnutie“ výkopových rýh. Taký je technologický postup s cieľom, aby boli povrchové úpravy kvalitné,“ skonštatoval Sokolský.

Ako ďalej povedal Sokolský, konečné úpravy živičným povrchom začnú SPP realizovať v najbližšom období na Hviezdoslavovej, Kuzmányho, Školskej, Sládkovičovej, Pišútovej, Rumanovej, Prídavky, Hodžovej, Majeríkovej a Jilemnického.

SPP zároveň zrekonštruuje chodníky, pretože podnik má povinnosť realizovať nové povrchy na zasiahnutých chodníkov v celej ich šírke a taktiež aj komunikácie ako napríklad Hodžova, kde urobia v zasiahnutom úseku celý jazdný pruh. „Okrem povrchových úprav bude SPP realizovať a upravovať aj ryhy v zeleni, ktoré dosypú zeminou, vyhrabávať sa budú skaly a siať tráva. Všetky náklady na tieto práce bude znášať SPP,“ informuje Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM