Soňa Vanovčanová Kultúra Video

Odpáľme február ako sa patrí: Čo ponúkne žilinský víkend?

Prvý februárový víkend je prichádza. Počas neho môžeme zažiť množstvo rôznorodých podujatí. Kam sa vybrať?

Ilustračný obrázok k článku Odpáľme február ako sa patrí: Čo ponúkne žilinský víkend?
Zdroj: TASR

Divadelné predstavenie

Piatok, 1. februára, od 19.00 hod., Mestské divadlo

Neznesiteľne dlhé objatia
Ivan Vyrypajev opäť prichádza k žilinskému divákovi. Tento krát s veľmi krehkou a provokatívne spirituálnou hrou Neznesiteľne dlhé objatia. Monika, Charlie, Emmy a Kryštof hľadajú niekde medzi New Yorkom a Berlínom skutočný ľudský kontakt a šťastie. Američan Charlie a Poľka Monika sú mladomanželia. Monika je tehotná, neoznámi to Charliemu a rozhodne sa ísť na potrat. Odvtedy sa ich vzťah komplikuje, manželia prežijú kritickú konfrontáciu a rozhodnú sa svoj vzťah ukončiť. Medzitým však do New Yorku prichádza Čech Kryštof. Ide do najlepšej vegánskej reštaurácie a tam náhodne stretáva svojskú Emmy. Tú Emmy, ktorá len pred pár hodinami objímala Charlieho. Medzi Kryštofom a Emmy vzniká silné puto. Cesty štyroch postáv sa nie náhodou prepletajú. Spolu hľadajú cestu do raja. Miesto, kde budú schopní pochopiť vesmír, prejsť odpustením a objať samých seba.

Workshop

Piatok – sobota, 1. – 2. 2., 10.00 – 20.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Mapovanie kultúrnych centier a technická dokumentácia
Na praktickom workshope zameranom na spracovanie technickej dokumentácie kultúrnych centier sa budeme venovať týmto témam: Čo by mal prevádzkovateľ vedieť o svojom priestore a ktoré informácie by nemal zatajiť? Aké sú silné a slabé stránky priestoru a čo všetko by mala obsahovať technická dokumentácia? Ako evidovať a revidovať technické vybavenie od drobného materiálu až po drahú techniku? Ako dobre a efektívne naplánovať prípravné práce v rámci rôznorodých akcií a ako komunikovať dispozície priestoru vopred s hosťujúcim umelcom či rezidentom?
Workshop je určený nielen pre technikov a produkčných hosťujúcich priestorov, ale tiež pre divadelné a umelecké skupiny, študentov architektúry, scénografov, či technickú produkciu. Piatkový program sa bude konať na Stanici, sobotný v Novej synagóge.

Enjoy Friday

Piatok, 1. februára, 22.15 hod., *enjoyclub

V piatok sa vidíme na hlavnom stage v piatkovej atmosfére spolu svami, s Bidlo a.k.a. Aqua a DJ ŠTAFFO.

Divadelné predstavenie

Sobota, 2. februára, o 19:00 hod., Mestské divadlo

Triky, fet, makači
Gangsterská komédia o peniazoch, diere v stene a svojráznych chlapíkoch s nevyberaným slovníkom a dosť nevyrovnaným čchi. Partia zlodejov sa rozhodne dokončiť jednu starú fušku. Pre drsných mužov so skúsenosťami by to nemal byť problém. Odpratať mŕtvolu, zohnať zbíjačku, vybaviť pár telefonátov a zbaliť Pamelu však nebude také ľahké.

Video Oldies party

Sobota, 2. februára, o 22:15, *enjoyclub

Video Oldies party *enjoyclub s DJ Kukoo. Miroslav Kukoo Kukla je najbookovanejší retro video DJ a fenomén, ktorý to už v sobotu rozbalí v *enjoyclub-e s poriadnou zimnou edíciou OLDIES.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM