Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Odkrytá šachta na Solinkách: Vieme, kedy sa tu začne pracovať! FOTO

Odkrytá šachta uprostred Soliniek znepríjemňuje obyvateľom každodenný život už od leta. Oplotený kus chodníka vyháňa chodcov na blatistý trávnik. Kedy bude problém odstránený?

Ilustračný obrázok k článku Odkrytá šachta na Solinkách: Vieme, kedy sa tu začne pracovať! FOTO
16
Galéria

Na Solinkách v blízkosti obchodného domu Billa už približne dva mesiace znepríjemňuje život obyvateľom odkrytá šachta teplovodného potrubia. Miesto je síce riadne označené, no je nutné obchádzať ho po zablatenom trávniku. Podľa poslanca za sídlisko Solinky, Petra Cibulku, sa oprava napriek viacerým podnetom odkladá niekoľko týždňov.

„Veľmi to tu prekáža. Každé ráno chodím tadiaľto s deťmi do školy a škôlky a poobede zasa po nich. Teraz je to ešte relatívne dobre, ale keď zaprší, tak je to hrozné,“ povedala obyvateľka sídliska Katarína (33).

Ako uviedla hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová, výstavbou chodníka na sídlisku Solinky bol poškodený stropný panel teplovodnej šachty. „Dôvodom prelomenia panelu bolo výrazné zoslabenie a poškodenie vnútorného nosného systému šachty koróziou,“ vysvetlila. Šachta a technológia v nej sú majetkom spoločnosti Žilinská teplárenská a.s. „Po niekoľkých rokovaniach o postupe likvidácie škody a jej nápravy, bolo pristúpené k jej otvoreniu, vyčisteniu a zrealizovaniu nosného stropného systému,“ doplnila Zigová.

Žilinská teplárenská podľa hovorkyne mesta osadila nosný systém v stredu 3. októbra a vo štvrtok, 4. októbra bola za prítomnosti zástupcov investora MsÚ a zhotoviteľa stavby PeHaeS vykonaná obhliadka a dohodnutý postup zakrytia šachty betónovým poklopom. „Zároveň sa dohodol postup prác tak, aby stavba bola zrealizovaná v súlade s projektovou dokumentáciou. Zakrytie šachty sa začne zajtra (piatok, 5. októbra) a realizácia bude prebiehať približne 2–3 dni. Po zakrytí tejto šachty sa bude pokračovať v rekonštrukciách chodníka v tejto časti,“ skonštatovala Zigová a zdôraznila, že k vyriešeniu tohto problému boli nutné viaceré nevyhnutné kroky, ktoré prirodzene pozdržali opravu.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM