Rôzne

Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Žiliny!

Odpoveď, ktoré miesto v Žiline považujú Žilinčania za najkrajšie, sme hľadali v uliciach. Pozrite si rebríček prvej trojky.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Žiliny!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa hovorí „sto ľudí sto chutí“ a naša anketa sa niesla v rovnakom duchu. Kým niekto rád skočí za prírodou za rohom a vychutná si prechádzku a čerstvý vzduch, iný zas ocení architektúru alebo kultúru v historickom srdci mesta. My sme sa ľudí v Žiline pýtali, ktoré miesto v meste pod Dubňom považujú za najkrajšie. A toto sú výsledky:

Absolútnou jednotkou sa stal Budatínsky park, ktorý bol po rozsiahlej rekonštrukcii v roku 2013 opäť sprístupnený verejnosti a Žilinčania tak môžu tráviť pri sútoku Váhu a Kysuce nielen slnečné nedele. „V lete je pre mňa najlepším miestom oddychu Budatínsky park. Dá sa tam prejsť, oddýchnuť si, dať si piknik alebo len tak posedieť pri vode,“ vyjadrila sa na napríklad anketovú otázku Gabika (25).

Príjemné prostredie Budatínskeho parku si ale vedia vychutnať obyvatelia mesta všetkých vekových kategórií. „Radi chodíme s vnúčatami do parku nielen na krátke prechádzky. Spojíme ju totiž s návštevou aktuálnej expozície v Budatínskom zámku. Súčasnosť tak prepojíme s výletom do slovenskej histórie a spravíme tak plnohodnotný program pre seba aj pre najmenších,“ hovorí o svojom najkrajšom mieste Žilinčan Viliam (68).

Straník stále láka

Striebornú medailu neprekvapivo získal kopec Straník, kde Žilinčania nechodia len za účelom rekreačných prechádzok, ale i pre možnosti lyžovania a na svoje si prídu aj paraglidisti či fanúšikovia závesného lietania. „Je to krásna a nenáročná prechádzka, je perfektné stáť hore a pre jedinečný výhľad tohto kopca sledovať Žilinu z iného uhla. Krásne je tam hlavne v zime, keď je všetko zasnežené,“ povedala nám Iveta (34).

Stanica ponúka pestré vyžitie

Tretie miesto si vyslúžila žilinská kultúrna mekka Stanica Záriečie. Nejeden Žilinčan si tam v rámci voľného času príde na svoje či už pre filmové zážitky, divadlo alebo iné kultúrne aktivity, ktoré Žilinčanom ponúka bohatý program ´neziskovky´. „Cez leto si na Stanicu Záriečie chodievame s partiou zahrať petang do parku, na jeseň si tam počas uplakaných večerov chodievam prečítať knihu a vypiť horúcu čokoládu, v zime ma zlákajú filmové alebo divadelné večery a na jar tam chodím hoci pozrieť výstavu. Dá sa tam skutočne všetko,“ tvrdí s úsmevom Lukáš (31).

Pekných miest je v meste veľa

V našom meste objavíme skutočne zaujímavé a pekné zákutia. Zemiakové medaily pripadli Námestiu sv. Cyrila a Metoda pod divadlom, Burianovej veži, parku na Lesoparku, hradisku či vodnému dielu alebo Bôrickému parku.

A takýto je teda konečný výsledok našej ankety o najkrajšie miesto v meste:

1. Budatínsky park

2. kopec Stránik

3. Stanica Záriečie

Autor: Adela Fručková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM