Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Nové mestské byty na Dlabačovej? Zrejme si budeme musieť ešte počkať

Na pondelkovom 28. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline rokovali poslanci o viacerých závažných témach. Riešili aj otázku bytovej politiky v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Nové mestské byty na Dlabačovej? Zrejme si budeme musieť ešte počkať
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Primátor mesta okrem iného predložil mestskému zastupiteľstvu aj návrh na schválenie zámeru nadobudnutia 40 bytov v pripravovanom polyfunkčnom dome na Dlabačovej ulici v Žiline. Je to projekt, ktorý mohol byť, podľa hovorcu mesta Pavola Čorbu, po úspešnom verejnom obstarávaní v pomerne krátkom čase realizovaný.

Ako ďalej informoval hovorca mesta: „Výhoda je v tom, že pozemok, na ktorom by stála stavba, je mestský. Poslanci tento samotný zámer schválili, avšak už neschválili dočasnú nájomnú zmluvu pre investora. Táto zmluva je nevyhnutná k začatiu vybavovania potrebných povolení k stavbe domu, v ktorom malo mesto po dostavaní odkúpiť z prostriedkov ŠFRB 40 bytov. Poslanci však túto nájomnú zmluvu neschválili, čo spôsobilo ohrozenie celého projektu, pretože bez predmetnej zmluvy nemôže investor začať riešiť prípadné povolenia tak, aby mohlo mesto žiadať o podporu ŠFRB čo najskôr.“

„Stretol som sa už na zastupiteľstve so všeličím, ale takýto postoj poslancov stále neviem pochopiť,“ uviedol po neúspešnom hlasovaní primátor Igor Choma. Ako dodal, veril, že keď mnohí poslanci verbálne vyjadrujú podporu mladým rodinám a podpore bývania, že spoločnou prácou budeme tieto ciele aj napĺňať, čo sa zatiaľ žiaľ nestalo. Ďalší osud tohto projektu je tak neistý.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM