Igor Petrík Krimi

Nové info o vážnej nehode pod Strečnom: Cesta je už priechodná!

Pod Strečnom došlo k vážnej nehode. Aktuálne informácie priamo od polície hovoria, že vozovka č. I/18 v katastri obce Strečno, ktorá bola pre nehodu uzavretá, je opäť priechodná.

Ilustračný obrázok k článku Nové info o vážnej nehode pod Strečnom: Cesta je už priechodná!
Zdroj: Policajný zbor SR

Cesta pod Strečnom bola po nehode obojsmerne uzavretá. Dôvodom sa stala vážna dopravná nehoda, ku ktorej na danom mieste došlo.

Podľa krajského policajného hovorcu prešiel 49-ročný občan Ukrajiny so Škodou Octavia z doposiaľ presne nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim motorovým vozidlom Mercedes VITO, ktoré viedol 48-ročný vodič z okresu Martin.

“Vozidlo Škoda Octavia narazilo do motorových vozidiel BMW, Volvo s návesom a Volkswagen Tiguan. Vodič Škody Octavia a jeho dvaja spolujazdci (muž a žena) utrpeli pri dopravnej nehode ťažké zranenia. Vodičov Mercedesu a BMW jednorazovo ošetrili,” uviedol Moravčík.

Hovorca doplnil, že na mieste dopravnej nehody boli ako prví príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline, ktorí vytvorili príjazdovú cestu pre ostatné záchranné zložky a aktívne pomáhali pri poskytovaní prvej pomoci zraneným osobám.

„U vodičov Mercedesu, BMW, Volva a Volkswagenu alkohol vykonanými dychovými skúškami nezistili. U vodiča Škody Octavia nariadili odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou. V súvislosti s dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví,” dodal krajský policajný hovorca.

Na mieste zasahovali dve posádky rýchlej lekárskej pomoci aj policajti, ktorí zabezpečili cestu pre pristátie vrtuľníka. Najťažšie ranenú ženu museli záchranári z auta najskôr vyslobodiť, podľa leteckých záchranárov bola v bezvedomí, mala vážne poranenú hlavu a tiež dolnú končatinu.

„Leteckí záchranári ju po prílete prevzali do svojej starostlivosti a pripravili na prevoz vrtuľníkom. Napojená na umelú pľúcnu ventiláciu bola v kritickom stave prevezená do nemocnice v Martine, kde ju odovzdali lekárom oddelenia Anesteziológie a intenzívnej medicíny,“ povedala Zuzana Turočeková, hovorkyňa Air Transport Europe. Prečítajte si ďalšie informácie o nehode!

dnes24/tasr Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM