Správy

Nespokojní zamestnanci nemocnice sa dohodli: Platy im pôjdu hore!

Ráno sme vás informovali o nespokojných zamestnancoch rádiologickej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin, ktorí hrozili výpoveďami. Dohoda zamestnancov a vedenia nemocnice na seba nenechala dlho čakať. Laboranti sa dohodli s vedením na zvýšení základných platov a stiahnutí výpovedí.

Ilustračný obrázok k článku Nespokojní zamestnanci nemocnice sa dohodli: Platy im pôjdu hore!
Zdroj: TASR

Po rokovaní o situácii informoval právny zástupca zamestnancov Vladimír Kašuba. „Dohoda bola uzavretá v súlade s oprávnenými požiadavkami obidvoch strán. Veľmi pomohol zásah riaditeľstva, ktorý uvoľnil atmosféru na pracovisku. Samozrejme, požiadavky museli byť zohľadnené z obidvoch strán. Zo strany laborantov disparita medzi odmeňovaním zdravotných sestier a ich. A sú tu nejaké rozpočtové pravidlá, ktorými je viazaná UNM. Ale rokovanie bolo veľmi korektné a rozumné,“ povedal Kašuba.

Nemocnica sa snažila vyjsť v ústrety

Hovorkyňa UNM Katarína Kapustová zdôraznila, že situácia nie je nijako dramatická, pretože pracovníci nastúpia od pondelka do ústavných pohotovostných služieb. „V rámci možností našej nemocnice sme sa snažili vyjsť v ústrety aj v otázke zvýšenia platov. Pani primárka sa vzdala svojej funkcie, takže aj táto ich požiadavka bola uspokojená,“ uviedla Kapustová.

„V tejto robote trávime väčšinu času nášho života a bolo nám to dosť veľmi znepríjemňované. A myslím, že ľudia už budú chodiť s lepšou náladou do práce. Že nebudeme zažívať to, čo sme zažívali,“ povedala na margo situácie na pracovisku vrchná rádiologická asistentka rádiologickej kliniky UNM Ivana Lišková.

Požiadavky

Nespokojní zamestnanci predložili vedeniu nemocnice podnet na prešetrenie podozrenia zo šikanovania na pracovisku a dôvodom ich nespokojnosti boli aj nízke platy. „Zamestnanci nám tieto požiadavky predostreli v týchto dňoch. V podstate to bol pre nás úplne nový problém. Nevedeli sme, že majú takéto problémy. Na vedení sa nikto nesťažoval. My sme sa stretli s týmto problémom, až keď prišiel ich právny zástupca,“ dodala hovorkyňa UNM.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM