Jozef Legéň Rôzne

Neľútostné súboje na Vodnom diele: Žilinčania uvidia Bitku o Atlantik

V tomto roku opäť usporiada Ponorkový klub o.z. Žilina už štvrtý ročník Bitky o Atlantik, jedná sa o námornú, leteckú a ponorkovú bitku. Spoločne s Žilinským Tankovým klubom usporiada prvý ročník tankovej Bitky o Bastogne , jedná sa o Európsku premiéru.

Ilustračný obrázok k článku Neľútostné súboje na Vodnom diele: Žilinčania uvidia Bitku o Atlantik
Zdroj: TASR

Navštívte počas víkendu Vodné dielo Žilina, kde sa v rámci tohtoročného Žilinského kultúrneho leta svojou európskou premiérou predstaví už 4. ročník Bitky o Atlantik. Príbeh s novým scenárom Bitky o Bastogne sa začína v sobotu 24. augusta pri priehradnom múre Vodného diela Žilina v čase od 9.00 do 14.00 hod. Bitka má nový scenár, pôjde o námornú, leteckú a ponorkovú bitku s použitím modelov tankov v mierke 1:6, modelov lietadiel a množstva pyrotechnických efektov. Súčasťou podujatia je aj rybársky pretek. Predvedú sa taktiež vodáci zo Žiliny na vodných skútroch, rýchlostných člnoch a vodných lyžiach.

Bitka o Bastogne

S použitím modelov tankov v mierke 1:6,modelov lietadiel./napr. model tanku Tiger ,meria 150 cm a váži 100 kg. Diváci ich budú môcť vidieť až tri/.Bitka sa odohráva na jeseň roku 1944,kedy sa Nemecko pokúsilo posledný krát zvrátiť blížiaci sa koniec a zabrániť vstupu spojeneckých jednotiek na svoje územie. Skupina amerických výsadkárov zadržala obrovskú tankovú presilu pi Belgickom meste Bastogne. Nemcom sa nepodarilo prebiť k zásobám pohonných hmôt a streliva a tak ich osud bol spečatený. „Naša bitka prinesie divákom množstvo pyrotechnických efektov,dej sa odohráva pred kulisami verne znázorňujúce mestečko Bastogne," informuje Ponorkový klub o.z. Žilina

Bitka o Atlantik

V tomto roku sa predstaví už po štvrtý krát a to s novým scenárom a pyrotechnickými efektmi, ktoré ešte diváci nevideli. Ide o strhujúci súboj nemeckých ponoriek s konvojom lodí, prepravujúcich tovar, zbrane a potraviny do Anglicka v roku 1943. Oblohu nad konvojom chránia spojenecké lietadla, ktoré napádajú nemecký stíhači.

Program začína 24.8.2013 na Žilinskej priehrade pri priehradnom múre

  • 9.00 hod. do 14.00 hod. detským programom. V tomto roku je možné doniesť si vlastný model. Súčasťou je aj rybársky pretek od: 6.00 hod. do 11.00 hod.
  • O 14.00 hod. začína Bitka o Atlantik.
  • O 15.30 hod. predvedie 5.pluk špeciálneho určenia svoje bojove umenie.
  • O 16.30 hod. začne Bitka o Bastogne.
  • Na záver a v prestávkach sa predvedú vodáci zo Žiliny na vodných skútroch, rýchlostných člnoch, vodných lyžiach.

Vstupné

  • Dospelí: 4 eura
  • Deti : 2 eura
Bitka o Bastogne a Atlantik
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM