Zuzana Gadušová Samospráva

Nedostavaná budova v Mojšovej Lúčke bude vraj konečne užitočná: Začala ju riešiť vláda!

Polyfunkčný objekt na Rybnom námestí v žilinskej mestskej časti Mojšová Lúčka je roky nedokončený a postupne chátra. Nie je vôbec použiteľný, vidieť len tehlu a panely. Kompetentný sa konečne začali zaujímať touto stavbou.

Ilustračný obrázok k článku Nedostavaná budova v Mojšovej Lúčke bude vraj konečne užitočná: Začala ju riešiť vláda!
Zdroj: Dnes24.sk

Problémom je, že tento nedostavaný objekt nepatrí mestu, ale štátu. Aj preto vláda Slovenskej republiky na svojom výjazdovom zasadnutí v Žiline riešila s primátorom mesta jeho ďalšie využitie, vrátane dobudovania a majetkovoprávneho vysporiadania.

Ministri SR dostali túto budovu na starosť

Vláda Slovenskej republiky na svojom výjazdovom zasadnutí v Žiline uložila ministrovi životného prostredia a ministrovi školstva prehodnotiť využívanie nedostavaných objektov občianskej vybavenosti na Rybnom námestí v mestskej časti Žilina – Mojšová Lúčka vo vlastníctve štátu a navrhnúť v spolupráci s primátorom mesta Žilina Igorom Chomom jeho ďalšie využitie, vrátane dobudovania a majetkovoprávneho vysporiadania.

Bola spísaná aj petícia občanov Mojšovej Lúčky

Polyfunkčný objekt, v ktorom mal byť kultúrny dom, hasičská zbrojnica, alebo aj knižnica, však Vodohospodárska výstavba, š.p. nedostavala pre nedostatok finančných prostriedkov. Za dostavbu občianskej vybavenosti spísali obyvatelia Mojšovej Lúčky v roku 2009 aj petíciu. „Žiaľ, nedostavaný objekt vlastní štát, preto mesto nemôže do jeho dostavby investovať. Viackrát som rokoval s vedením Vodohospodárskej výstavby aj s ministerstvami. Navrhli sme i prenájom tohto objektu od štátu, potom by mesto mohlo objekt dostavať. Mesto Žilina poskytlo miestnej farnosti do dlhodobého prenájmu aj pozemok na výstavbu kostola. Až vďaka výjazdovému zasadnutiu vlády v Žiline sa konečne podarilo dohodnúť na ďalšom postupe,“ skonštatoval primátor Igor Choma.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM