Krimi

Nebezpečná situácia na trati pri Žiline: Muža pred samovraždou ochránila manželka

Niekedy o živote a smrti rozhodujú okamihy. Presnejšie rýchle reakcie tých, ktorí môžu život zachrániť. Podobný prípad sa stal aj neďaleko Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečná situácia na trati pri Žiline: Muža pred samovraždou ochránila manželka
Zdroj: Dnes24.sk

Zamestnancom Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) sa spolu s políciou podarilo v pondelok (8. 8.) zabrániť pokusom o samovraždu a tým zachrániť ľudské životy. V poobedných a večerných hodinách boli zaznamenané celkovo dva pokusy o samovraždu.

Prvý sa odohral v úseku Poprad Tatry – Vydrník. Muž v zápale hádky s bratom povedal, že ide skočiť pod vlak. Oblečený mal čierny oblek. Brat to následne oznámil na políciu a operačný dôstojník požiadal o zníženie rýchlosti vlakov. Osoba bola zaistená hliadkou polície.

Druhý prípad je z úseku Varín – Žilina, kde pri obci Gbeľany pri Žiline zaistili osobu mužského pohlavia so samovražednými sklonmi pohybujúcu sa v koľajisku. Policajného operačného dôstojníka v Žiline vyrozumela manželka dotyčného. Na základe oznámenia bola na ŽSR adresovaná požiadavka na zníženie rýchlosti vlakov, zasahovala policajná hliadka. Muž bol hospitalizovaný na psychiatrii.

ŽSR prosia a apelujú na cestujúcu verejnosť, ale aj rodinných príslušníkov či priateľov, aby boli viac všímaví k svojim blízkym, viac všímaví voči tomu, čo sa deje v ich okolí a aby prípadné nezvyčajné, mimoriadne, alebo podozrivé situácie, osoby pohybujúce sa blízko železničnej trate, či priamo v koľajisku, bezodkladne hlásili polícii SR. Pretože zrážky vlaku s človekom bývajú fatálne a vo väčšine prípadov končia tragicky. Informovala Zuzana Chalupová z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM