Správy

Na Kysuce vyrazil vakcinačný tím: Počas výjazdu zaočkuje stovky ľudí

Žilinský samosprávny kraj zareagoval na požiadavky starostov a primátorov prísť aj priamo do obcí. Kde všade bude prebiehať výjazdové očkovanie?

Ilustračný obrázok k článku Na Kysuce vyrazil vakcinačný tím: Počas výjazdu zaočkuje stovky ľudí
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Vakcinačný tím Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) chce v sobotu zaočkovať v rámci pilotného výjazdového očkovania na Kysuciach asi 500 ľudí nad 60 rokov. Informovala o tom predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Kde všade budú očkovať?

„Reagovali sme na požiadavky starostov a primátorov prísť aj priamo do obcí. Väčšiu zaočkovanosť obyvateľov považujú za veľmi dôležitú. Kysucký región vnímame ako región s dlhodobo najťažšou situáciou v oblasti COVID-19 v Žilinskom kraji. Kysucká nemocnica mala vysoké číslo pacientov s týmto ochorením,“ povedala Jurinová.

Ako dodala, vo Vysokej nad Kysucou zaočkujú niekoľko desiatok ľudí aj z Makova, nasledovať bude očkovanie v Korni, Turzovke a zakončia ho v Bystrickej doline.

Ďalšie aktuálne správy

Aj v iných regiónoch

„Vnímame to ako službu pre občanov, ktorí sú doma možno osamelí, majú problém zohnať niekoho mladšieho, kto by ich zaviezol do očkovacích centier. Tých máme v kraji dosť, no predsa len tá dostupnosť môže byť pre niektorých problematická. Postupne chceme takéto očkovanie robiť aj v iných regiónoch kraja,“ zdôraznila predsedníčka ŽSK.

Zvládnuť výjazdové očkovanie nie je podľa nej jednoduché, vyžaduje si to dostatok personálu, bezchybnú logistiku a zabezpečenie prostredníctvom informačných technológií.

„Nejde o nejakú chaotickú aktivitu, musí to byť profesionálne zorganizované. Musíme vedieť, kto nám príde na očkovanie, ľudia sa musia dostať do databázy očkovaných. Obyvatelia o to majú záujem, je to asi dobrá cesta,“ uzavrela Jurinová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

ilustračné foto

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM