Kultúra

Na čo sa môžeme cez týždeň tešiť v žilinských uliciach: PREHĽAD TOP podujatí

Začal sa posledný školský týždeň a s ním aj zaujímavé podujatia. Zopár tipov vám ponúkame.

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžeme cez týždeň tešiť v žilinských uliciach: PREHĽAD TOP podujatí
Zdroj: TASR

Cinemax Žilina

Tajný živor maznáčikov II

Z prvého dielu Tajného života maznáčikov vieme, čo robia naši zvierací kamaráti, vtedy keď nie sme doma. Ak vás to nastrašilo, tak sa pripravte na ďalšie veľké prekvapenie. V pokračovaní zistíte, ako sa vaši miláčikovia vyrovnávajú s veľkými emóciami. A že to sú teda drámy!

Radoľa- Kaštieľ

Výstava- Keď sme boli deťmi

24.Júna- 8. septembra

Na výstave zo zbierok múzea a súkromného zberateľa pána Pavla Golisa z Čadce možno vidieť rôzne detské a športové potreby, kočíky pre deti i pre bábiky.

Budatínsky hrad

Výstava Drotármi bez krošne

21. júna- 2. septembra

Výstava „Drotármi bez krošne“ predstaví štvorgeneračný remeselný rod Hozákovcov. Pripravená bola pri príležitosti 120. výročia narodenia Alexandra Hozáka – posledného majstra, ktorý uzatvoril slávnu kapitolu pôvodného drotárstva a odovzdal znalosti unikátnej technológie súčasným autorom.

Nová synagóga Žilina

Festival Fest Anča 2019

štvrtok – nedeľa 27. – 30. 6. 2019

Medzinárodný festival animácie Fest Anča 2019 odštartuje v posledný júnový víkend svoj 12. ročník. Do Žiliny opäť prinesie štyri dni plné animovaného filmu, prednášok, koncertov a sprievodných podujatí a Nová synagóga bude jedným z hlavných centier festivalu. Otvorenie festivalu: 27. 6 o 19.00 hod.

Stanica Záriečie

Festival Fest Anča 2019 Medzinárodná súťaž filmov pre deti

27. júna- 9.00 hod.

Aj tento rok bude na Fest Anči udelená cena za najlepší animovaný film pre deti. Do medzinárodnej súťaže animovaných filmov pre deti je zaradených 8 filmov, ktoré vznikli za posledné dva roky. A keďže dospeláci, ako dobre vieme, ničomu nerozumejú, víťazný film vyberie špeciálna detská porota! V posledný deň festivalu, 30.6. 2019, sa o 16:00 v žilinskej Novej synagóge dozvieme meno víťaza.

Rosenfeldov palác

Výstava- Rekonštrukcia “Poslednej večere“ Leonarda da Vinci Stano Lajda

20.06.2019 – 09.08.2019

Akademický maliar Stano Lajda patrí k popredným výtvarníkom Žilinského regiónu. Jeho dielo tvoria desiatky portrétov, kvetinových zátiší, krajinomaľby okolia Žiliny a prírodných krás Slovenska.V celej tvorbe Stana Lajdu sa prelína silné prepojenie s dielom majstra talianskej vrcholnej renesancie Leonarda da Vinci.

Rosenfeldov palác- Premietanie Cinevitaj 2019: Leonardo Da Vinci/ Génius v Miláne

26.06.2019/ 18:00

Tradične býva súčasťou Dolce Vitaj filmová prehliadka CINEVITAJ; tohto roku s podtitulom Veľkí talianski majstri na plátne. Dramaturgia prehliadky sa viaže k 500. výročiu smrti Leonarda da Vinciho – sochára, maliara, architekta, hudobníka a vynálezcu, ktorý je považovaný za archetyp „renesančného človeka. Cyklus dokumentárnych filmov o veľkých talianskych umelcoch priblíži aj ďalších majstrov talianskej renesancie a baroka – Raffaella, Botticelliho a Caravaggia.

Hrad Strečno

Výstava Obraz mojej duše

28. jún- 30. október

Výstava s názvom Obraz mojej duše je ďalšou z cyklu Umenie na hrade, ktorá je každoročne prezentovaná v priestoroch hradu Strečno. Organizuje ju Považské múzeum v Žiline v spolupráci s Krajským kultúrnym strediskom v Žiline. Autorom je výtvarník Vladimír Mičienka, ktorý pochádza z Českej republiky, ale v súčasnosti žije a tvorí v Kolároviciach pri Bytči.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM