Marcel Mojžiš Rôzne

Môžeme sa už tešiť na teplo? Prečítajte si prognózu počasia na marec

Padajúce chumáče, ortuť teplomera pod bodom mrazu a nekonečná snehová pokrývka. Jednoducho zima, aká má byť. Presne to sme zažívali posledné mesiace a tak sa už mnohí z nás opäť tešia na teplo. Aké počasie nás čaká v marci?Prečítajte si prognózu meteorológov.

Teploty v marci by nás nemali prekvapiť. Podobne by sa na úrovni „normálu“ mala počas väčšiny mesiaca držať aj zrážková činnosť. V prognóze počasia na marec to na svojej stránke uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V prvej dekáde mesiaca očakávajú odborníci SHMÚ menej zrážok. Druhá a tretia dekáda by mali byť podľa meteorológov zrážkovo i teplotne „normálna“. Pripomínajú však, že aj v tomto období sa môžu objaviť krátkodobé výchylky od priemeru.

Slovenský hydrometeorologický ústav ďalej uvádza, že s predlžujúcim sa denným svetlom budú stúpať aj priemerné teploty vzduchu. V nížinách meteorológovia očakávajú, že priemerne sa ortuť teplomera vyšplhá na 2 až 8 stupňov Celzia, na severe od –3 do +4 stupňov Celzia. Predpoveď na marec vychádza z materiálov Európskeho centra pre strednodobú predpoveď (ECMWF).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM