Správy

Most vo Vlčinciach čaká rekonštrukcia: Obyvatelia musia počítať s obmedzeniami

Most na Ulici Matice slovenskej prejde renokštrukciou za viac než 92-tisí eur. Práce by mali byť hotové do roka.

Ilustračný obrázok k článku Most vo Vlčinciach čaká rekonštrukcia: Obyvatelia musia počítať s obmedzeniami
5
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Rekonštrukcia mosta na Ulici Matice slovenskej na najväčšom žilinskom sídlisku Vlčince sa začne v júni. Celková hodnota rekonštrukcie je viac ako 92 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Práce prinesú obmedzenia

Miškovčík doplnil, že stavebné práce by sa mali skončiť do jedného roka. „Obyvatelia Vlčiniec sa musia pripraviť na priebežné krátkodobé obmedzenia v doprave. Vodičov, chodcov i používateľov mestskej hromadnej dopravy samospráva žiada o zvýšenú opatrnosť a o rešpektovanie dočasných dopravných značení, ktoré sa budú počas rekonštrukcie meniť v nadväznosti na postup prác,“ uviedol Miškovčík.

„Mostná konštrukcia sa skladá z dvoch častí, ktoré vedú miestnu komunikáciu v oboch jazdných smeroch a zároveň vytvárajú podchody pre peších. Prepočtom bola zistená znížená zaťažiteľnosť mostných objektov a podľa záverečnej správy kontroly sú bočné rímsy v havarijnom stave. Navrhnutou rekonštrukciou sa tvar mosta a jeho funkcia nezmenia,“ doplnil hovorca mesta.

Na rade sú ďalšie mosty

Miškovčík tiež pripomenul, že mesto v marci ohlásilo zámer primerane upraviť a rekonštruovať štyri najvyťaženejšie a najrizikovejšie mosty v Žiline.

„Po kompletnom pasporte a technickej evidencii dopravných objektov v meste evidovala žilinská samospráva ku koncu roku 2019 celkom 88 mostných objektov. Nachádzajú sa na ploche asi 70 900 štvorcových metrov. Ešte v roku 2018 nemala Žilina k dispozícii žiadnu centrálnu evidenciu takýchto objektov a k niektorým mostom ani základné technické dokumentácie či údaje,“ dodal Miškovčík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM