Hokej Šport

Mimoriadne bohatý zápas na góly: Žilina však v Miškovci neuspela

MsHK Žilina a DVTK Jegesmedvék Miškovec uzavreli 46. kolo Tipsportligy. Z oboch strán šlo o mimoriadne bohatý zápas na góly.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne bohatý zápas na góly: Žilina však v Miškovci neuspela
Zdroj: MsHK Žilina

DVTK Jegesmedvék Miškovec – MsHK DOXXbet Žilina 6:4.

Žilina mala výborný vstup do zápasu a už od 3. minúty viedla. Surovka prihral od ľavého mantinelu pred bránku a Milý zasunul puk do siete. Domáci mohli vyrovnať, no Miskolczi sám pred brankárom nezvládol blafák, keď mu ušiel puk. V 9. minúte viedli „vlci“ už 2:0, spomedzi kruhov sa presadil Hvila. Miškovec znížil v 17. minúte. Kulmala sa natlačil pred Fučíka, ktorý jeho pokus vyrazil, no iba späť k fínskemu útočníkovi, ten našiel medzi kruhmi Panceho a žilinský brankár jeho strelu z otočky už nezachytil – 1:2.

Domácim stačilo na vyrovnanie 38 sekúnd druhej tretiny, dohrávanú presilovku využil po peknej kombinácii Magosi. Žilinčania doplatili na časté vylúčenia a v 32. minúte ich hráči Miškovca opäť potrestali. Puk sa dostal so šťastím k Somogyimu, ktorý mal pred sebou už len odkrytú bránku. V 37. minúte bolo už 4:2, Láda našiel krížnou prihrávkou Panceho, ktorý z ostrého uhla prekonal Fučíka. Prešlo však len 26 sekúnd a hostia znížili zásluhou Jenčíka.

Aj úvod tretej tretiny patril domácim, ktorí si zahrali štvorminútovú presilovku a opäť ju ukončil gólom. Po ďalšej peknej kombinácii sa presadil Loiseau a zvýšil na 5:3. Žilinčania však nezložili zbrane a o štyri minúty strelili kontaktný gól, keď Vay nestačil na strelu od modrej z hokejky Dubeňa. Ich snahu o vyrovnanie zabrzdilo vylúčenie a Magosi mohol definitívne rozhodnúť, no sám pred Fučíkom neuspel. Chvíľu na to trafil Kulmala do žŕdky. Desať sekúnd pred koncom pridal Harrison šiesty gól domácich.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – MsHK DOXXbet Žilina 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)

Góly: 17. Pance (Kulmala, Vas), 21. Magosi (Vas, Kulmala), 32. Somogyi (Crawford), 37. Pance (Láda), 44. Loiseau (Magosi, Harrison), 60. Harrison – 3. Milý (Surovka, Balej), 9. Hvila (Beránek, Bagin), 37. Jenčík (Huna, Húževka), 49. Dubeň. Rozhodovali: Kalina, Korba – Gajan, Smrek, vylúčení: 3:8 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 1045 divákov.

Zostavy:

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay – Kiss, Crawford, Láda, Szirányi, Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó

MsHK DOXXbet Žilina: Fučík – Matejka, Kučný, Jankovič, Bagin, Dubeň, Piegl, Dlugoš, Mendrej – Rudolf Huna, Húževka, Jenčík – Beránek, Podešva, Hvila – Milý, Surovka, Balej – Hrazdíra, Ondruš, Rehák

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM