Igor Petrík Správy

Mestská polícia s novším vozovým parkom: Pozrite, koľko ubudlo z mestskej kasy

Vozový park metskej polície Žilina bude o niečo modernejší. Jej náčelníkovi odovzdal primátor Choma do užívania dve nové autá. Celkovo tak má polícia k dispozícii 10 vozidiel. Ich cenu mesto vysúťažilo.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia s novším vozovým parkom: Pozrite, koľko ubudlo z mestskej kasy
Zdroj: Dnes24.sk

Dve nové vozidlá Kia cee´d odovzdal v pondelok náčelníkovi Mestskej polície Žilina do užívania primátor mesta Žilina Igor Choma. Je to už 6. generácia áut, ktoré bude mestská polícia používať.

„Polícia tak má k dnešnému dňu k dispozícii 10 vozidiel, ktoré sú zaradené do priameho výkonu služby. Cena jedného vozidla bola vysúťažená na 14 829 eur s DPH, vrátane polepu fóliou, 300 eur a výstražného majáku so svetelnou signalizáciou, 800 eur,“ informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

„Okrem efektívneho organizačného riadenia mestskej polície pri plnení jej povinností a úloh, je potrebné modernizovať aj vybavenie samotných policajtov. Operačné riadenie pri zásahu jednotlivých zložiek musí byť kryté aj vhodným materiálnym vybavením, aby sme tak zvýšili bezpečnosť príslušníkov polície, keď zasahujú pri udržiavaní poriadku v krajskom meste, čím chránia aj život, zdravie a majetok Žilinčanov,“ podotkol Igor Choma, primátor mesta Žilina.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM